News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Ministerul Transporturilor a dat ordinul de începere al lucrărilor la proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Arad, informează Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. „Ne-am mişcat mult mai rapid decât anticipam, aşa că miercuri s-a dat ordinul de începere pentru reabilitarea căii ferate care trece prin judeţul nostru”, a declarat Pistru.

Conform secretarului de stat, lucrările vor fi suportate în cea mai mare parte din fonduri europene, valoarea acestora ridicându-se la 315 milioane de euro. La finalul lucrărilor, gările prin care trece linia de cale ferată vizată vor fi modernizate, vor fi construite pasaje spectaculoase iar trenurile vor putea circula cu 160 de kilometri pe oră.

Reabilitarea căii ferate va fi realizată de consorţiul Alstom (Franţa)–Swietelsky (Austria) – Astaldi (Italia) – Euroconstruct Trading 98 – Dafora iar primele investiţii vizează înlocuirea liniilor de cale ferată pe o distanţă de 43 de kilometri.

În cadrul lucrărilor, la Curtici va fi realizat un pasajul rutier peste şapte linii de tren iar la Arad va fi construit un pasaj pietonal începând de pe 6 Vânători, peste peste liniile de tren, cu câte o coborâre pe fiecare peron din staţia CFR Arad şi pe platoul din faţa gării. Lifturile şi scările rulante vor facilita accesul călătorilor iar întreg sistemul de semnalizare existant va fi schimbat cu unul nou şi performant. Lucrările vor dura doi ani.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *