News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Înscrierea on-line a planurilor de afaceri de către SRL-D a fost  activată începând cu data de 22.02.2011 la urmatorul link: http://programenationale2011.aippimm.ro/. Selecţia proiectelor se va face on line de către însăşi aplicaţia software, în condiţii de maximă transparenţă. Prin intermediul acestui soft s-a urmarit ca beneficiarii să nu intre în contact cu funcţionarii publici. Tânărul intră pe site-ul www.aippimm.ro, completează on line cele 7 secţiuni ale planului de afaceri, iar la fiecare secţiune aplicaţia îi va genera automat un punctaj. Aplicantul poate completa informaţiile solicitate şi etapizat, revenind în punctul în care a părăsit aplicaţia.

Punctajul maxim care se poate obţine este de 100 puncte, iar punctajul minim pentru accesarea programului este de 60 puncte. La punctaje egale va prevala numărul de înregistrare on-line. Lista cu aplicanţi se actualizează on line pe site şi este publică.

„Daca sunt utilizate facilităţile acordate de către stat integral,  planul de afacere se poate ridica la 110.000 euro. Din aceştia, 10.000 euro sunt nerambursabili, iar 100.000 euro reprezintă creditul maxim ce poate fi garantat de către stat pentru cofinanţare. Garanţia se poate acorda în cuantum de maximum 80.000 euro, dar nu mai mult de 80% din valoarea creditului”, a declarat prefectul Călin Bibarţ. Totodată, prefectul Călin Bibarţ îi îndeamnă pe tinerii întreprinzători arădeni să profite la maximum de beneficiile acestui program şi îşi exprimă speranţa că planurile de afaceri ale arădenilor vor obţine finanţare.

Planul de afaceri al tinerilor care participa la acest proiect trebui să conţină 7 secţiuni:

1. Informaţii generale privind microîntreprinderea “S.R.L.- D.”

2. Descrierea microîntreprinderii “S.R.L. – D.” şi domeniul de activitate în care se realizează investiţia.

3. Numarul de locuri de muncă permanente în cadrul microîntreprinderii “S.R.L. – D.”

4. Ponderea investiţiilor în cheltuielile aferente planul de afaceri.

5. Localizarea activităţii microîntreprinderii “S.R.L. – D.”

6. Utilizarea noilor tehnologii şi promovarea societăţii informaţionale.

7. Proiecţii financiare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *