News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Strânge bani pentru o vacanță de vis – sfaturi pentru a economisi inteligent! Strânge bani pentru o vacanță de vis – sfaturi pentru a economisi inteligent!
Please follow and like us:
Pin Share

Fiecare dintre noi își dorește să meargă într-o vacanță de neuitat, dacă nu anual, cel puțin o dată la doi ani. Cu toate acestea, vacanța mult-visată se lasă așteptată o perioadă de până la cinci ani, iar în anumite cazuri chiar și mai mult. Turcia, Italia, Spania, Republica Dominicană, Croația, Cehia și câte alte multe destinații nu avem în minte fiecare dintre noi. Pentru a ajunge acolo trebuie să economisești cât mai inteligent, că doar nu o să împrumuți bani în Letonia (kredīts LV), dacă te duci să vizitezi Praga, de exemplu. Strânge banii de care ai nevoie urmând câteva sfaturi care îți vor permite nu doar să te bucuri de vacanța mult dorită, dar te vor ajuta să adopți o conduită financiară corectă pe termen lung.

Câștigăm prea puțin ca să ne permitem să economisim?

Niciodată nu trebuie să gândești așa, mai ales dacă faci parte dintr-o familie cu venituri încasate de ambii parteneri. Gândește bugetul familiei astfel încât să poți economisi între 25%-30% lunar din ceea ce câștigați împreună. Alocați restul de 50% cheltuielilor uzuale, iar restul de 20%-25% cheltuielilor individuale. Trebuie să vă deschideți un cont de economii comun, în care să depozitați acești bani în fiecare lună, fiindcă o să primiți o dobândă (chiar dacă valoarea dobânzilor la depozite nu depășește valoarea de 2,3%-3,5%, orice bani primiți în plus sunt bineveniți). În plus, iată câteva ponturi ca să strângi și mai mulți bani de vacanță:

  • Deschide un cont bancar de depunere special dedicat acumulării de bani pentru vacanțe – este un cont în care poți depune o parte din surplusul financiar, din banii care îți rămân din procentul alocat cheltuielilor generale);
  • Optimizează-ți modul de plată al facturilor lunare – există o mulțime de opțiuni adiționale contului bancar de salariu, așa că, pentru a evita posibilele întârzieri și penalități pentru neplată la timp a facturilor de utilități, mandatează banca să-ți plătească aceste facturi direct din cont în momentul în care acestea sunt emise;
  • Folosește mașina personală doar pentru urgențe și cumpărăturile de la sfârșit de săptămână – mijloacele de transport în comun oferă prețuri lunare la abonament mult mai ieftine decât combustibilul utilizat de autoturismul tău. Vei economisi până la 40% în acest mod, iar banii rămași pot merge lejer în contul de economii pentru vacanță.
  • Achiziționează-ți vacanța la început de an sau de la târgurile de turism – ofertele promoționale, cele în extra-sezon sau alături de gașca de prieteni îți oferă un plus de bani pe care îi vei economisi și pe care îi vei putea utiliza în vacanță. Că doar nu o să faci împrumuturi de consum în Letonia (patēriņa kredīti LV) sau în oricare altă destinație vei merge, ca să-ți plătești vacanța! În vacanță trebuie doar să te distrezi și să experimentezi lucruri noi, doar de aceea ai strâns de-a lungul anului!

Nu trebuie să te abați de la acest comportament financiar orientat către economisire, nici atunci când este vorba despre strâns bani pentru alte diverse obiective. Important este să înveți să prețuiești fiecare ban în plus și să-l redirecționezi într-un mod inteligent pentru a-l folosi mai târziu. Banii economisiți acum, cu siguranță îți vor fi de folos în viitor!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *