News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sume importante pentru investiții, în urma rectificării bugetare de la CJA Sume importante pentru investiții, în urma rectificării bugetare de la CJA
Please follow and like us:
Pin Share

Consiliul Județean Arad a rectificat Bugetul de venituri și cheltuieli al instituției, alocând sume importante din excedentul bugetar, pentru finanţarea unor investiții și pentru buna funcționare a aparatului propriu, cât și a altor instituții subordonate.

„Sunt sume din excedentul bugetar, rezultat al economiilor sau a altor alocări neconsumate. Această rectificare este realizată pentru asigurarea cadrului necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes județean privind dezvoltarea economică, situațiile de urgență, serviciile sociale pentru protecția copilului și a persoanelor cu handicap, cultură, educație și administrarea drumurilor județene. Practic, pentru bunul mers al instituției și a unor instituții subordonate, cât și pentru suplimentarea unor investiții”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

S-au alocat 1.328.000 lei în anul 2019, pentru lucrările de reabilitare/ modernizare a imobilului situat în Arad, calea A. Vlaicu nr. 56 – 76, deoarece se vor executa lucrări în avans față de graficul de execuție. O majorare de 1.213.000 lei se înregistrează și la reabilitarea imobilului de pe Bd. Revoluției, nr. 81, tot datorită executării în avans a unor lucrări. „Este important faptul că firmele care lucrează la cele două imobile au un ritm de muncă susținut, mai rapid decât termenele preconizate inițial”, a precizat Iustin Cionca.

La capitolul drumuri, s-au realocat anumite sume, de la unele lucrări care nu au mai fost demarate sau care s-au demarat cu întârziere, banii fiind direcționați către lucrările care au un stadiu mai avansat de execuție, peste cel preconizat sau către investiții noi. „Birocrația excesivă a făcut ca unele lucrări să demareze mai târziu decât ne-am planificat și, implicit, lucrările să nu fie făcute în conformitate cu cele prevăzute la începutul anului. Economiile rezultate au fost redirecționate către alte investiții”, a subliniat președintele Iustin Cionca. Ca investiții noi, s-au inclus spre finanțare următoarele obiective:

– Amenajarea platformelor pentru verificarea tonajelor autovehiculelor, cu amplasament pe drumurile județene DJ 682 (în Secusigiu), DJ 682 (Lipova), DJ 682 (Birchiş) şi DJ 708A (Târnova) – 1.743.000 lei;

– Construire stații de autobuz pe raza comunei Fântânele – 479.000 lei;

– Totemuri intrare în Județul Arad, pe raza comunelor: Birchiș, Zăbrani, Secusigiu, Craiva, Apateu – 578.000 lei;

– Reabilitare DJ 794 km 4+200-21+400 și 23+100-25+800-DN79 Mișca-Apateu-Berechiu – 52.662.000 lei.

S-au mai alocat fonduri pentru Direcția Județeană de Evidență a Persoanei, la Complexul Muzeal Arad (regenerarea imaginii muzeului, deschiderea unor spații noi pentru asigurarea unui cadru inovativ – 1.787.000 lei), pentru Spitalul Județean, Spitalul de Psihiatrie Mocrea, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență etc.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *