News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Suporter Club UTA îşi reafirmă misiunea de a servi şi promova interesele clubului UTA de astăzi şi de mâine, indiferent de structura şi componenţa acţionariatului. Echipa noastră se află încă în perioada de pregătire pentru campionatul ce va urma să înceapă peste aproximativ o lună de zile. Chiar dacă putem spune că am avut o vară mai liniştită decât precedentele din punctul de vedere al destinului „Bătrânei Doamne”, Suporter Club UTA consideră că există multe aspecte legate de clubul nostru ce ar trebui şi ar putea fi corectate prin acţiuni ale celor în măsură să le facă. În acest sens SCU doreşte să lanseze un triplu mesaj către următoarele entităţi: conducerea clubului UTA, autorităţile locale arădene, respectiv suporterii „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc.

1. După câştigarea în primă instanţă a procesului intentat de domnii Ioan Biriş şi Adrian Zăhoi, conducerea clubului UTA a promis prin intermediul presei că va organiza o prezentare oficială a noilor (noului) acţionar(i) italian (italieni). Nu s-a întâmplat acest lucru până acum, deşi în viaţa clubului a apărut domnul Giuseppe Guzzardi. Aşadar, SCU consideră că persoanele din conducerea clubului ar trebui să asigure în primul rând un grad mai mare de transparenţă, în sensul de a prezenta public elemente precum: bugetul clubului pe anul competiţional 2011-2012, respectiv structura acţionariatului şi sumele investite de acţionari. De asemenea, considerăm necesară prezentarea unei strategii sportive pentru sezonul ce va începe în curând, unde să fie incluse obiectivul sportiv, principiile politicii de transferuri, o estimare realistă a veniturilor din toate sursele posibile extra-acţionariat (încasări, drepturi TV, publicitate).

UTA va continua să trăiască periculos atât timp cât „cazul Vasiljevic” nu va fi închis definitiv. De aceeea, considerăm ca prioritate zero a clubului, în momentul de faţă, achitarea sumei datorate pentru a stinge litigiul primejdios în care suntem implicaţi.

Clubul UTA continuă să funcţioneze din punct de vedere administrativ sub cota de avarie în ceea ce priveşte numărul angajaţilor. Este imperios necesară găsirea resurselor pentru a întări acest compartiment. În aceeaşi situaţie considerăm că se află şi Centrul de copii şi juniori, înspre care ar trebui de asemenea alocate mai multe resurse şi mai multă atenţie.

Având în vedere atractivitatea crescută a sezonului următor, datorată în mare parte prezenţei în serie a marii rivale din Timişoara, pentru clubul UTA s-ar putea naşte bune oportunităţi de a-şi completa veniturile prin vânzarea materialelor promoţionale. Deocamdată interesul conducerii clubului pentru zona de marketing a fost cvasi-inexistent. SCU îşi arată disponibilitatea de a coopera cu clubul în vederea găsirii unor soluţii de producere a unor materiale promoţionale variate, la preţuri cât de cât accesibile pentru buzunarul unei persoane obişnuite.

2. Suporter Club UTA consideră că între conducerea clubului UTA şi autorităţile locale (Primărie, Consiliu Local, Consiliu Judeţean, Prefectură, primării judeţ etc) ar trebui să existe o cooperare deschisă şi constructivă în vederea atingerii performanţei sportive şi a unor condiţii bune de desfăşurare a competiţiei sportive. SCU consideră drept bine-venite sumele venite spre club dinspre Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, chiar dacă ele sunt mult mai mici decât în alte oraşe unde primăriile apar drept principali sponsori pe tricourile echipelor (un ultim exemplu, Voinţa Sibiu). Ne reafirmăm opoziţia faţă de desfiinţarea Consiliului Judeţean, o instituţie arădeană în primul rând, deoarece o instituţie regională nu va putea ajuta la fel de bine simbolurile arădene. Nu considerăm că finanţarea clubului UTA ar trebui asigurată în proporţie covărşitoare din fonduri publice, însă ceea ce ne dorim în acest moment este o cooperare mai strânsă între autorităţi şi club. Nu dorim ca întotdeauna autorităţile publice din Arad să reacţioneze la cerinţele clubului sau poate a suporterilor, ci să şi acţioneze din proprie iniţiativă pentru binele clubului. UTA nu este un capriciu al câtorva suporteri, ci un simbol al oraşului şi judeţului nostru.

Un domeniu bine definit aflat sub jurisdicţia exclusivă a autorităţilor arădene (în special Primăria Municipiului) este baza sportivă, anume stadionul „Francisc Neuman”. După ultima retrogradare în Liga a II a, implicarea Primăriei în acest domeniu s-a limitat la plata utilităţilor şi la întreţinerea minimală a bazei sportive, iar acum avem informaţii că ar exista neînţelegeri privind plata unei chirii şi a desfăşurării antrenamentelor pe stadion. Este datoria noastră să reamintim că deşi avem un stadion ce poate fi considerat monument istoric, el este de mulţi ani depăşit din punctul de vedere al condiţiilor pe care le oferă spectatorilor. Ştim că există acel studiu de fezabilitate pentru modernizarea stadionului (construirea unor noi peluze, supra-înălţarea tribunelor), iar noi ne dorim ca în acest an să înceapă punerea sa în aplicare. Aradul este deja în ceea ce priveşte infrastructura sportivă cu mult în urma altor oraşe fără o istorie fotbalistică atât de bogată precum a noastră. SCU îşi doreşte ca acest decalaj să fie recuperat cât mai rapid. Ne manifestăm disponibilitatea de a lucra la găsirea unor soluţii pentru finanţarea lucrărilor.

Salutăm faptul că UTA este respectată şi în judeţul Arad, echipa fiind invitată să susţină unele meciuri amicale în mai multe localităţi. Ne dorim însă ca primăriile din localităţile unde UTA a fost prezentă să popularizeze meciurile oficiale ale echipei în rândul locuitorilor şi să pună la dispoziţie mijloace de transport pentru cei care vor dori să asiste la jocurile de pe teren propriu.

3. Campionatul următor va fi unul special, ingredientul principal fiind prezenţa în serie a echipei Poli Timişoara, marea noastră rivală. De aceea, Suporter Club UTA transmite arădenilor un nou apel în vederea reapropierii de echipă. Chiar dacă nu ne vor lăsa nici anul acesta să promovăm, deşi cazul Săgeata Năvodari admisă la baraj ne dă speranţe, competiţia va avea de această dată un sens: să demonstrăm că suntem mai buni decât rivalii noştri! Poate că nu ar trebui să ne lăsăm orbiţi de meciurile din teren şi din tribune împotriva rivalilor timişoreni, însă ce am putea cere mai mult în ziua de azi decât o clasică bătălie a vestului: Arad versus Timişoara. UTA va avea nevoie de noi, iar noi aveam nevoie de „drogul” unei competiţii adevărate.

* Nu în ultimul rând, am dori să repetăm un îndemn pe care l-am făcut lunile trecute, în vremea punctului culminant al ultimului scandal juridic în care a fost implicată „Bătrâna Doamnă”. Dacă există cineva cu adevărat interesat să investească la UTA, să iasă în faţă şi să o spună deschis. Clubul şi suporterii lui nu mai au nevoie de incertidine şi de situaţii aflate în buza prăpastiei. SCU îşi doreşte stabilitate şi doreşte ca UTA să fie înconjurată doar de oameni cu bune intenţii.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *