News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Comisarii Gărzii Financiare Arad au confiscat, la Vama Nădlac, un transport de peste 300.000 de ouă, marfă care era destinată pieţei negre din România. Ouăle erau transportate cu un autovehicul înmatriculat în Ungaria, al cărui şofer a prezentat o scrisoare de transport internaţional (CMR), din 29.01.2011. Conform acesteia, la destinatarul mărfii era înscrisă o societate din localitatea Petrachioaia, judeţul Ilfov, iar la expeditor figura o societate din Ungaria. La rubrica cu locul descărcării era completat însă Bucureşti – România. Mai mult decât atât, CMR a fost întocmită pentru cantitatea de 151.200 de ouă.
„Verificând societatea din Ilfov s-a constatat că este dată în consemn la frontieră de Garda Financiară încă din data de 24.12.2010, din cauza faptului că societatea nu a putut fi identificată la sediul social declarat pentru verificarea modului de înregistrare în evidenţa contabilă a achiziţiilor intracomunitare efectuate. Conform informaţiilor oferite de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – RECOM OnLine, s-a constatat că societatea nu are declarate puncte de lucru sau sedii secundare. Administratorul acestei societăţi a contactat telefonic echipa de control şi a declarat că nu mai funcţionează la sediul social declarat la Oficiul Registrului Comerţului pentru că şi-a schimbat sediul şi locul de desfăşurare a activităţii”, a precizat Anton Pop, comisar şef secţie al Gărzii Financiare Arad.
În aceste condiţii s-a luat măsura însoţirii mijlocului de transport la un depozit autorizat pentru continuarea verificărilor. În acest timp, conducătorul auto, ştiind că transportă o cantitate mult mai mare de ouă, a mai adus din cabina maşinii încă o CMR tot din 29.01.2011, completată identic cu cea prezentată iniţial, precum şi un certificat veterinar fără număr, din 29.01.2011, care nu conţinea specificaţii privind lotul şi cantitatea de ouă.
„Echipa de comisari a concluzionat că acest transport urma să fie introdus pe piaţa neagră, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor”, a mai precizat Anton Pop.
Societatea din Ilfov a fost amendată cu 6.000 de lei iar comisarii GFA au confiscat întreaga cantitate transportată (302.400 de ouă).Valoarea estimată a mărfurilor confiscate este de 60.000 de lei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *