News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Arad, organizează în perioada 05-07 mai 2010, la Expo Arad Internaţional „Târgul Educaţiei”, ediţia a X-a, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Arad şi al Primăriei Municipiului Arad.

„Târgul Educaţiei” se adresează elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi managerilor educaţionali, şi este organizat cu scopul de a veni în sprijinul absolvenţilor de gimnaziu pentru luarea unei decizii independente şi raţionale în privinţa continuării studiilor în clasa a IX-a.

În cadrul evenimentului, 30 de instituţii de învăţământ preuniversitar îşi vor prezenta oferta educaţională, pentru absolvenţii claselor a VIII-a, având standuri special amenajate pentru a-şi promova imaginea. Participanţii vor primi informaţii menite să ajute elevii să ia decizii cât mai pertinente pentru viitorul lor dar şi materiale promoţionale.

Tot în scopul orientării şcolare, consilierii şcolari vor organiza ateliere de lucru, în care elevii pot completa chestionare pentru a-şi identifica profesia adecvată şi vor împărţi pliante cuprinzând informaţii referitoare la modalităţile de optimizare a învăţării precum şi modalităţi de a preveni stresul dinaintea examenelor şcolare.

Pentru vizitatori, echipa de organizatori a pregătit un program artistic care se va desfăşura pe parcursul celor 3 zile susţinut de copii şi elevi provenind de la 31 unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ.

Elevii claselor a VIII-a din municipiu şi judeţ, părinţii acestora, cadrele didactice şi alte persoane interesate sunt aşteptate zilnic, între orele 9-16. Elevii din municipiu beneficiază de transport gratuit de la unitatea şcolară la Expo Arad International, conform unui grafic comunicat unităţilor şcolare.

„Modalitatea aceasta de a realiza orientarea şcolară a elevilor este deosebit de atractivă şi dinamică, antrenându-l pe elev direct în procesul de informare şi luare a deciziei personale. Întâlnim reprezentanţi ai fiecărei unităţi de învăţământ liceal, cadre didactice şi elevi, care se întrec anual în prezentarea ofertelor de educaţie, a activităţilor şcolare şi extraşcolare, în cadrul standurilor special amenajate în acest sens. Pe lângă prezentare, vizitatorii primesc pliante informative (pe care le pot studia, analiza şi compara acasă) şi pot solicita detalii suplimentare ofertanţilor. Un alt punct de atracţie îl reprezintă şi Târgul Regional al Firmelor de exerciţiu în cadrul cărora fiecare unitate de învăţământ cu profil economic prezintă oferta de servicii şi oferta de produse”, afirmă inspectorul general, prof. Mirela Aldescu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *