News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

TELINA TE SCAPA DE STRES TELINA TE SCAPA DE STRES
Please follow and like us:
Pin Share

Cu rol important în bucătărie, ţelina are calităţi terapeutice, recunoscute încă de pe vremea grecilor antici.

În “Click! pentru femei” găseşti detalii despre leacurile pe bază de ţelină care întăresc sistemul imunitar, alungă stresul, te ajută să slăbeşti şi în caz de degerături.

Tinctura te calmează

Eficient în lupta cu stresul este vinul din ţelină. Se poate consuma în perioadele în care oboseala ajunge la cote ridicate. Întrucât conţine alcool, este indicat să se bea în a doua jumătate a zilei. Pentru preparare, e nevoie de o rădăcină dată prin răzătoarea mică, pusă la macerat cu 1 l de vin alb şi 100 g miere, două-trei zile, timp în care se agită constant. Două-trei păhărele îţi îmbunătăţesc tonusul şi te ajută să elimini apa în exces din corp, acest vin fiind şi un bun diuretic.

Sucul, ideal în diete

Problema kilogramelor în plus poate fi rezolvată mai uşor, dacă în timpul curei de slăbire se bea suc de ţelină. Din ramuri şi frunze stoarse, tocate într-un blender, se obţine sucul care este eficient în topirea grăsimii în exces. În caz de obezitate, este indicat să se ţină cure intensive de câte 15-20 de zile, în care se consumă 100 ml de suc, pe stomacul gol. Pe lângă proprietăţile sale diuretice, ţelina poate diminua senzaţia de foame şi aduce beneficii în reglarea proceselor digestive, accelerând şi digestia.

Decoctul întăreşte imunitatea

Substanţele nutritive stimulează imunitatea, apără corpul de bacterii şi virusuri. Curele de cel puţin două săptămâni cu preparate din ţelină te ajută să treci cu bine peste răceli. Se recomandă consumul zilnic a câte un pahar cu decoct din frunze de ţelină, de 3 ori pe zi. Acest tratament ajută şi în caz de febră, bronşite, obezitate şi e o soluţie şi pentru calmarea simptomelor reumatismului.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *