News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Pianistul si compozitorul Teo Milea va susține un recital la Filarmonica de Stat din Arad pe 7 decembrie 2013, începând cu ora 19.00.

Teo Milea și-a început activitatea muzicală în urmă cu 25 de ani. A trecut treptat de la improvizație la compoziție, iar în iulie 2012 a lansat primul album de compoziții proprii „On white…and black keys“. Albumul cuprinde şapte piese şi a fost realizat alături de Andrei Kerestely.

Acest disc mă prezintă în fața publicului prin cele 7 piese ca fiind un pianist și compozitor aparținând a două lumi: cea clasică și cea nouă, a secolului XXI ”, spune Teo Milea despre primul său album.

Publicul meu nu are nevoie de o facultate de specialitate ca să-mi înțeleagă compozițiile și nici de un lexicon de muzica. Publicul îmi înțelege mesajul exact și în timp real, nu caută să descifreze ulterior ceea ce am vrut să transmit într-o oră de recital. Muzica mea este o muzică direcționată, cu efect instant”, adaugă pianistul.

Dupa ce anul trecut si-a susțtnut recitalul la Comandamentul NATO din Bruxelles cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Teo Milea a fost invitat de Institutul Cultural Roman să concerteze în februarie la Nurnberg, ca reprezentant al României în cadrul Biofach 2013, cea mai mare expoziţie mondială de produse ecologice, la care participă peste 90 de ţări. In luna iunie sustinea recitalul chiar la sediul ICR din Bucuresti, cu ocazia Noptii Institutelor Culturale, iar luna octombrie a reprezentat pentru Teo Milea o premiera: el a fost primul pianist invitat pe scena Operei din Dortmund sa performeze live propria compozitie, Agonie si extaz, in cadrul Galei Internationale de Balet editia XVIII, iar prim-balerina Operei din Dortmund, Monica Fotescu-Uta si pertenerul ei, Stephen King (USA) au dansat in cadrul acestui moment.

Dupa ce a sarbatorit pe scena Dietrich-Keuning-Haus din Dortmund Ziua Romaniei, din nou alaturi de prim-balerina Operei din Dortmund, Monica Fotescu-Uta si Stephen King (USA), Teo Milea revine acasa, în Arad, pentru un recital de excepție.

Invitat special in cadrul recitalului va fi Alin Vacean, directorul Filarmonicii de Stat din  Arad, pianist si compozitor totodata.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *