News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

traian igas

Punctul de Trecere a Frontierei româno-sârb de la Porţile de Fier II a fost operaţionalizat, miercuri, 28 decembrie a.c., în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, şi ministrul Afacerilor Interne din Republica Serbia, Ivica Dacic.

În acest context, ministrul Traian Igaş şi-a exprimat convingerea că, operaţionalizarea acestui punct de trecere a frontierei va contribui la fluidizarea traficului internaţional de persoane şi mărfuri între România şi Republica Serbia.

„Practic ce am văzut cu toţii astăzi, relaţia dintre România şi Serbia a mai făcut un pas în a se apropia şi cred că cei mai fericiţi sunt oamenii din cele două zone, din Mehedinţi şi din Valea Timocului. Apreciez ce a făcut ministrul Dacic, şi-a arătat toată disponibilitatea pentru o bună cooperare. În contextul european, acesta este demersul pe care trebuie să-l facă fiecare ţară”, a spus Igaş.

Traian Igaş a mai declarat că România susţine în continuare aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Dacic şi printre altele a apreciat că a venit în Uniunea Europeană. Eu cred că mai devreme sau mai târziu acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Serbia, iar noi, partea română, prin cooperarea pe care o avem cu Serbia, vom fi alături de ei în acest proces de integrare în Uniunea Europeană”, a mai spus Igaş.

În finalul discursului, Traian Igaş a mai spus că deschiderea circulaţiei prin punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier II este o consecinţă a faptului că la Bucureşti şi Belgrad sunt interese de bună cooperare.

În cadrul ceremonialului, ministrul Afacerilor Interne din Republica Serbia, Ivica Dacic, a prezentat, simbolic, paşaportul poliţiştilor de frontieră români pentru a efectua formalităţile la intrarea pe teritoriul naţional.

De asemenea, membrii celor două delegaţii au avut discuţii bilaterale în cadrul cărora au fost abordate subiecte legate de colaborarea dintre poliţiile naţionale şi de frontieră ale celor două state, în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii. Cu acest prilej a fost analizată posibilitatea constituirii unor echipe comune româno-sârbe, care să patruleze pe Dunăre.

În contextul întâlnirii, s-a mai discutat posibilitatea deschiderii, cu respectarea legislaţiei UE şi Schengen a unor puncte de mic trafic la frontiera dintre România şi Serbia.

După operaţionalizarea Punctului de Trecere a Frontierei de la Porţile de Fier II, câteva sute de cetăţeni – români şi sârbi – s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei româno-sârbe.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *