News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, care este şi senator PDL, a declarat miercuri că nu s-a discutat în Coaliţie posibilitatea ca un membru UDMR să fie susţinut pentru funcţia de preşedinte al Senatului iar el, personal, nu susţine o astfel de propunere.

‘Nu am avut discuţii cu senatorii UDMR despre candidatul la şefia Senatului, nu a fost o discuţie nici în Coaliţie, din ce ştiu eu, ca un reprezentant al UDMR să preia funcţia. Personal, vă pot spune că eu nu susţin o asemenea variată. (…) Până se va lua o decizie în Coaliţie şedinţele Senatului pot fi conduse fără niciun fel de probleme de vicepreşedintele Petru Filip’, a spus Igaş, după şedinţa de plen a Senatului.

El a adăugat că Vasile Blaga poate fi o variantă printre propunerile PDL pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

‘Vasile Blaga este un om cu experienţă, nu este la primul mandat de senator, poate fi o variantă care să asigure o dinamizare a activităţii din Senat. Nu întâmplător am solicitat în urmă cu un an de zile schimbarea domnului Geoană din funcţia de preşedinte, ci datorită faptului că în dese rânduri, la acea vreme, a încălcat Regulamentul Senatului şi, mai mult de atât, aţi văzut că am avut perioade în care Senatul a fost blocat şi din cauza domnului Geoană’, a afirmat Igaş.

Democrat-liberalul a susţinut că în Senat e nevoie de o altă dinamică, de un alt ritm şi de o schimbare a imaginii acestei instituţii, imagine care ‘din păcate a fost puţin şifonată de ceea ce s-a întâmplat în această perioadă şi de blocajul din ultimul timp’. (Agerpres)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *