News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian IGAŞ, a avut miercuri, 16 noiembrie, în marja Conferinţei Ministeriale a Forumului Salzburg, ce se desfăşoară la Pravets, în Bulgaria, întâlniri bilaterale atât cu omologul bulgar, Tsvetan TSVETANOV, cât şi cu omologul sârb Ivica DACIC.
În cadrul întâlnirii bilaterale româno-bulgare, cei doi miniştri au discutat aspecte de interes comun în domeniul afacerilor interne şi al colaborării interministeriale din perspectiva eforturilor depuse pentru atingerea obiectivului de aderare a celor două state la spaţiul Schengen.
Pe agenda discuţiilor a fost abordată cooperarea poliţienească operativă dintre structurile cu competenţe ale ministerelor de interne român şi bulgar, în context fiind subliniate rezultatele bune şi eforturile comune depuse pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a criminalităţii transfrontaliere.
Pentru perioada imediat următoare am propus trimiterea unor poliţişti în staţiuni montane pe durata sezonului de iarnă, continuând buna colaborare avută pe durata sezonului estival, când am dispus, împreună cu partea bulgară, măsuri comune de siguranţă pentru turiştii români şi bulgari” a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş,
Măsura are în vedere creşterea gradului de siguranţă în staţiunile montane din Bulgaria frecventate de cetăţeni români şi, în mod special, eficientizarea măsurilor de prevenire printr-o prezenţă activă a oamenilor legii.

În cadrul întâlnirii bilaterale româno – sârbe, cei doi miniştri au discutat aspecte legate de cooperarea poliţienească şi modalităţi de îmbunătăţire a serviciilor de siguranţă oferite cetăţenilor din cele două ţări.

Împreuă cu partea sârbă am convenit ca, la nivelul instituţoolor pe care le reprezentăm, să depunem eforturile necesare pentru ca, în perioada următoare, să fie operaţionalizat Punctul de contact Porţile de Fier I, precum şi Punctul de trecere Porţile de Fier II” a spus Traian Igaş.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *