News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Tu știai ce joburi NU se mai caută? Tu știai ce joburi NU se mai caută?
Please follow and like us:
Pin Share

Căutarea unui loc de muncă poate fi dificilă. Trebuie să pui în balanță ce anume știi să faci și cunoștințele tale cu cerințele jobului dorit. Doar așa verifici dacă ai competențele necesare pentru a aplica pe acel post. Unele locuri de muncă nu mai sunt foarte căutate, așa că trebuie să găsești alternative ale acestora sau să te pregătești pentru alte domenii.

 

Căutarea locurilor de muncă au evoluat în timp. Acum nu mai există doar anunțurile clasice din ziare sau ofertele printate și dispuse lângă și în interiorul spațiului de lucru al firmei. Acum, o persoană poate fi contactată pe e-mail, poate să vadă astfel de anunțuri pe rețelele de socializare sau descoperă site-ul mynextjob.ro unde poate căuta jobul dorit.

 

Totuși, există anumite locuri de muncă pentru care nu se mai caută angajați constant sau în număr destul la mare.

Iată care sunt acestea:

 

  • Casieră

 

Există mii de aplicații lunar pentru postul de casier. Totuși, există doar câteva zeci de astfel de joburi în toată țara puse la dispoziție, deoarece piața muncii este saturată de personalul în această funcție.

 

  • Vânzătoroare de publicații

 

În lumea de astăzi a tehnologiei, toate știrile, evenimentele importante și nu numai se pot citi pe internet foarte simplu și mult mai accesibil. Încă mai există clasicele tonete de ziare și reviste, însă cât de mulți oameni mai cumpără? Toate publicațiile importante au trecut în online, sunt distribuite pe rețelele de socializare și prin newsletterele din e-mail. Pur și simplu nu există cerere pentru o astfel de meserie de mare de câteva anunțuri pe an, iar salariile nu sunt suficiente pentru un trai decent.

 

  • Secretară

 

Cu aproximativ 100-150 de anunțuri în toată țara, postul de secretar/ă este aproape de dispariție. Activitățile unui astfel loc de muncă au fost trecute ca responsabilități ale altor posturi, fiind privite ca fiind simple și pentru a nu genera costuri cu un alt angajat.

 

  • Cizmar

 

Înainte, atunci când o pereche de pantofi se strica, o puteai duce la cizmărie pentru a fi reparat. Acum, mai există doar câțiva cizmari în țară și nu va avea cine să le ia locul, mai ales pentru că tendința din zilele de azi este cumpărarea unei noi perechi în locul celei defecte.

 

Alte exemple de locuri de muncă pentru care există mii de candidaturi, dar puține oferte sunt: economist, profesii în domeniile jurnalistică, politică, sau joburi după terminarea studiilor în filosofie, istorie sau geologie.

 

Aceste locuri de muncă vor dispărea de pe piața muncii, cererea fiind aproape inexistentă, așa că trebuie să te pregătești pentru altele, care au căutare și care îți pot oferi o stabilitate reală.

 

Pentru majoritatea locurilor de muncă actuale vei observa că se cere, în majoritate, studii superioare sau calificări. Cum tehnologia continuă să avanseze, cunoașterea diferitelor programe din domeniul în care vrei să activezi este un mare plus.

Facultățile nu sunt făcute degeaba, însă poți alege domeniul de studiu în funcție de cerințele locurilor de muncă actuale.

 

Sursă foto: bigstockphoto.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *