News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Clubul Tinerilor Arădeni „Delta“ a prezentat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, realizările din cadrul Proiectului „Platforma Arad on-line“.

Acesta reprezintă un ghid turistic al județului Arad destinat arădenilor şi turiştilor interesaţi.

Ghidul este implementat pe o platformă electronică care conține obiective turistice de referinţă din municipiul şi judeţul Arad, posibilități de petrecere a timpului liber și informații utile.

Un element strategic al platformei este harta interactivă, creată pentru a observa cu ușurință obiectivele de interes, marcate cu pictograme specifice. Accesând o pictogramă se deschide o căsuță de informații care conține o fotografie a obiectivului, un link către articolul cu descrierea acestuia și posibilitatea calculării distanței și rutei de acces din orice punct de plecare dorit.

Proiectul  a demarat în luna mai a acestui an, având o valoare de 8.800 de lei, fiind finanţat cu suma de 8.000 de lei de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean, restul fiind contribuția proprie a asociației Clubul Tinerilor Arădeni „Delta“.

Cei interesaţi pot vizualiza platforma la adresa web www.visit-arad.ro sau www.facebook.com/visitarad, pe reţeaua de socializare Facebook.

„Am demarat o colaborare cu Filarmonica Arad, Complexul Muzeal Arad şi Centrul Cultural Judeţean pentru prezentarea evenimentelor acestor instituţii. Iar în viitorul apropiat platforma va avea şi variante în limbile engleză şi maghiară“ a precizat Sorin Sălăjan, Preşedinte al  Clubului Tinerilor Arădeni „Delta“, asociaţie care a iniţiat proiectul şi administrează platforma.

Mai citeste si:  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad recrutează candidaţi pentru participarea la concursurile de admitere, sesiunea 2013

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *