News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Poster, Marti

Filmul Marţi, scenariul şi regia Roxana Andrei, a fost selectat în principala secţiune competiţională a Festivalului Internaţional de Film Nancy-Lorraine din Franţa.

Festivalul va avea loc la Nancy în perioada 30 august-7 septembrie 2013 şi a ajuns la cea de a 19-a ediţie (http://www.ayeaye-vo.com/index.php/en/).

Filmul Marţi este singura producţie, exclusiv românească, prezentă în competiţia oficială a scurtmetrajelor şi a fost în selecţie alături de 1700 de producţii internaţionale.

Scenariul este inspirat din fapte reale şi mai exact de rezonanţa mesajului transmis în timpul protestelor de stradă din ianuarie 2012 când domnul Nicolae Praţa a fost singurul protestatar din localitatea Baia de Arieş, judeţul Alba, care a ieşit în stradă timp de mai multe zile.

Mai citeste si:  Deputatul Dorel Căprar, raportor la audierea a şapte miniştri pentru coordonarea investiţiilor sociale

Sinopsis

Un bătrîn aude la radio ştirea legată de faptul că manifestaţiile de stradă pentru schimbarea conducerii ţării continuă şi pleacă din satul său, peste dealuri, văi şi ape către cel mai apropiat oraş pentru a li se alătura concetăţenilor săi. Odată ajuns acolo surpriza lui dar şi a celorlalţi locuitori ai oraşului este una de proporţii.

Distribuţia: Constantin Cojocaru.

 

 Filmul a fost realizat de o echipă compusă din cinci persoane: scenariu şi regia Roxana Andrei, director de imagine Adriana Crăciunescu, asistent imagine Boroka Biro, montaj şi sunet Alexandru Petru Bădeliţă, producţie Mihai Biţă.

Filmul este o producţie UNATC 2012.

Filmul a fost realizat cu sprijinul: familiei Biţă, familiei Caloian, lui Napoleon Helmis, Ninei Popa, Asociaţiei Cultură şi Imagine şi al Ateneului Popular Focşani.

Mai citeste si:  ROMÂNIA OCUPĂ LOCUL 18 ÎN EUROPA DUPĂ NUMĂRUL AUTOTURISMELOR NOI ÎNMATRICULATE ÎN PRIMELE PATRU LUNI, CU 36.272 UNITĂȚI, ÎN CREȘTERE CU 25%

Participarea la Festivalul Internaţional de Film Nancy-Lorraine este posibilă cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Premii obţinute: Premiul Publicului şi Menţiune Specială pentru Imagine în cadrul Festivalului Sarajevo Cocktail Film, 2012.

Roxana Andrei s-a născut la Bucureşti în anul 1985. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion, în anul 2010 iar în anul 2012 a absolvit UNATC Bucureşti, secţia Regie de Film şi TV la clasa profesorilor Copel Moscu, Napoleon Helmis şi Paul Negoescu.

Roxana Andrei a participat la festivaluri internaţionale în cadrul Talent Lab ca şi regizor: Sarajevo Talent Campus, 2012, din cadrul  Festivalului de Film de la Sarajevo, Transatlantic Talent Lab, 2012, din cadrul Festivalului International de Film de la Reykjavik, Islanda, Talent Lab,  2012, din cadrul Festivalului International de Film Transilvania, Cluj-Napoca.

Mai citeste si:  Douăzeci şi unu de persoane din Irak, Iran, Siria şi Pakistan, depistate în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontieră

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *