News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Uniunea Europeană alocă 232 milioane de euro suplimentar pentru eforturile de combatere a coronavirusului Uniunea Europeană alocă 232 milioane de euro suplimentar pentru eforturile de combatere a coronavirusului
Please follow and like us:
Pin Share

Comisia Europeană a anunţat alocarea a 232 de milioane de euro suplimentar pentru a combate începutul epidemiei de coronavirus în blocul comunitar, după o înmulţire a cazurilor de infectare cu #coronavirus în Italia, unde s-au înregistrat deja cinci decese, cerând în acelaşi timp statelor membre să nu ia măsuri pripite fără a cântări dovezile ştiinţifice, informează DPA.

‘Cu peste 2.600 de vieţi pierdute deja (la nivel mondial), nu există altă opţiune decât să ne pregătim la toate nivelurile’, a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Aproximativ jumătate din această finanţare este destinată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a îmbunătăţi pregătirea şi măsurile de intervenţie în ţările cu sisteme de sănătate precare. Cea mai mare parte a fondurilor rămase va fi orientată însă spre cercetarea ştiinţifică, de exemplu cu privire la dezvoltarea de vaccinuri.

Măsuri precum închiderea frontierelor în cadrul zonei Schengen de călătorie fără restricţii în Europa ar trebui să se bazeze numai pe evaluări de risc, recomandări ştiinţifice şi proporţionalitate, a apreciat Lenarcic.

Experţi din statele membre UE urmează să se reunească luni şi o echipă de experţi #OMS şi UE este aşteptată marţi în Italia, notează agenţia de presă citată. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *