News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În ultimele trei luni, starea de spirit a populaţiei nu s-a schimbat semnificativ. Starea de nemulţumire a populaţiei faţă de actuala guvernare este în continuare foarte ridicată, devenind cronică. Conform studiilor CSCI, peste trei sferturi din populaţia României consideră constant că direcţia în care se îndreaptă ţara este greşită. Astfel, în studiile realizate în septembrie, octombrie şi noiembrie, între 77% şi 79% dintre respondenţi indicau că direcţia în care se îndreptă ţara este greşită, faţă de doar 12%-14% care credeau că direcţia este bună, iar alţi 7-10% nu dau un răspuns la această întrebare.

Nemulţumirile faţă de actuala putere sunt evidente în ceea ce priveşte încrederea în politicieni. Astfel, liderii puterii sunt pe ultimele locuri ăn clasamentul credibilităţii: Traian Băsescu 10%-13%, iar Emil Boc la 9%-10%. Liderii opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu, sunt creditaţi în tandem la 34%-36% (VictorPonta), respectiv 36-38% (Crin Antonescu). În topul credibilităţii se află primarul Bucureştiului Sorin Oprescu (42%-43%) şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu (45%-47%).

USL domină în continuare intenţia de vot pentru partide, situându-se constant în zona 55%-57% în perioada septembrie-noiembrie. Principalul partid al coaliţiei de guvernare este cotat între 16% şi 19%, nerevenindu-şi în faţa electoratului în urma guvernării din ultimii doi ani. După înscrierea la tribunal, PP-DD a intrat pe o pantă descendentă, de la 13% în septembrie la 7% la începutul lui noiembrie, o parte din electoratul său migrând către partidul de guvernământ. UDMR şi PRM rămân în continuare la limita pragului electoral de 5%. Al treilea partid al arcului guvernamental, UNPR, obţine în sondaje scoruri sub limita marjei de eroare a sondajelor.

Watch live streaming video from newsarad at livestream.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *