News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

USR Arad cere Primăriei Arad să doteze elevii cu tablete USR Arad cere Primăriei Arad să doteze elevii cu tablete
Please follow and like us:
Pin Share

USR cere Primăriei Arad să se implice în facilitarea procesul de învățare online, prin dotarea elevilor cu mijloacele informatice, în urma unui proces de analiză coordonat de conducerile școlilor.

Dreptul la învățare al fiecărui elev este și poate fi exercitat doar cu implicarea autorităților locale, în regim de urgență, pentru a face posibil procesul de învățare online.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Ministerul educației lasă exclusiv în sarcina părinților asigurarea condițiilor materiale pentru derularea online a procesului de învățământ. Știm cu toții că sunt situații în care acest lucru nu este posibil.

Pentru aceasta, solicităm Primăriei Arad să analizeze, împreună cu conducerea fiecărei unități de învățământ de pe raza municipiului, situația elevilor care nu dispun de mijloacele informatice, respectiv tabletă sau calculator personal și conexiune de internet.

În urma analizei, solicităm alocarea de fonduri în vederea dotării celor care nu dețin aceste mijloace, pentru accesul gratuit la portalurile, platformele de învățare, bibliotecile virtuale și la alte resurse de învățare digitale.

Consider că achiziția de tablete pentru copiii care nu și le permit este o destinație mult mai bună pentru banii publici, decât chermezele și activitățile pseudo-culturale organizate de Primăria Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *