News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

USR Arad: Dorim acces la compartimentele din Primăria Arad USR Arad: Dorim acces la compartimentele din Primăria Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Sunt aproximativ 20 de zile de când echipa de consilieri locali ai USR PLUS a solicitat administrației locale să i se facă o prezentare a compartimentelor din Primăria Arad. Nu am primit niciun răspuns, în afară de a ni se spune că această solicitare va fi discutată cu primarul.

Consilierii locali sunt chemați să decidă asupra problemelor locale. Atunci când ai o poziție minoritară, așa cum este ce a USR PLUS în CLM Arad, devine foarte important studiul proiectelor supuse dezbaterii de primar și majoritate. Trebuie să ne asigurăm că ele nu prezintă vicii și că nu vor prejudicia interesul arădenilor. De asemenea, trebuie să contribuim pe cât posibil la îmbunătățirea lor.

Am avut deja trei ședințe de consiliu local, iar a patra va avea loc joi. Am dovedit că participarea noastră nu este formală, ca simpli ridicători de mâini. Am propus amendamente, pentru a corecta lipsurile pe care le-am identificat. Am făcut propuneri de HCL, pe care sperăm să le vedem pe ordinea de zi cât mai curând.

Conform prevederilor Codului Administrativ, consilierii locali au dreptul de a primi informații de la aparatul de specialitate din primărie, pentru o mai bună cunoaștere a problemelor de interes local. Având în vedere că Primăria Arad are în jur de 90 de compartimente, birouri, etc, am considerat că o introducere formală este absolut necesară.

Întârzierea acesteia se întoarce împotriva arădenilor, prin îngreunarea misiunii noastre. Problemele ridicate de cetățeni necesită soluții, iar colaborarea dintre consilieri și departamentele din primărie este esențială. Sperăm totuși că binele orașului va prevala față de anumite interese politice și că această introducere se va produce cât mai curând.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *