News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

USR Arad propune instalarea de leagăne pentru copii USR Arad propune instalarea de leagăne pentru copii
Please follow and like us:
Pin Share

Echipa USR Arad a transmis administrației locale un proiect de HCL pentru instalarea în parcurile din oraș a minim 5 leagăne special adaptate pentru copiii cu dizabilități, precum și leagăne cu sisteme de sprijin pentru copii sub 3 ani, în toate spațiile de joacă.

Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR Arad: „Proiectul a pornit de la ideea că aceste categorii de persoane sunt discriminate de autoritățile locale din întreaga țară și doar incluziunea le poate ajuta sa se dezvolte armonios.

Evaluând situația din Arad, avem peste 70 de locuri de joacă, unde nu găsim defel asemenea dotări. Privim acest proiect ca pe un început, cu speranța că va fi preluat de actuala administrație locală. Dacă nu, cu siguranță USR PLUS îl va implementa după alegerile locale din această toamnă.

Din semnalele primite de la producătorii de astfel de echipamente, ar fi necesară chiar o lege care să oblige toate administrațiile publice să prevadă spații de joacă special adaptate pentru copiii cu dizabilități. Personal, voi face eforturi în Parlament, în acest sens.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *