News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

UTA s-a jucat de-a victoria şi a lăsat două puncte mari la Piteşti UTA s-a jucat de-a victoria şi a lăsat două puncte mari la Piteşti
Please follow and like us:
Pin Share

Nu s-a mai bucurat nimeni în această seară, la Piteşti, deşi FC Argeş şi UTA au încheiat la fel ca şi la început de august, 1-1, atunci declanşându-se hora bucuriei în ambele tabere, ca urmare a promovării. Acum, cele două echipe căutau însă prima victorie din Liga 1, fără însă să o reuşească. UTA merita succesul, dar s-a jucat cu marile ocazii, nu mai puţin de şase la număr! „Bătrâna Doamnă” a controlat autoritar prima parte a meciului din Trivale şi în afara golului marcat şi-a mai creat alte patru ocazii mari, portarul gazdelor salvându-şi echipa de la un scor mai sever, după primele 45 de minute. Debutul partidei a fost, totuşi, destul de echilibrat, echipele tatonându-se mai mult, dar din minutul 10 UTA a preluat clar iniţiativa. Era minutul 11, atunci când Bustea a prins un şut excelent de la 20 de metri, care s-a dus direct la colţul lung, fără speranţe pentru portarul Argeşului. Autorul golului a acuzat apoi probleme musculare şi a fost înlocuit în minutul 18 de Tomozei. Gazdele au încercat să se apropie periculos, dar eforturile lui Mediop au adus doar cornere şi şuturi în blocajul defensiv al UTA-ei. Pe contraatac, Tomozei i-a aşezat o minge lui Tescan, acesta l-a văzut liber la 18 metri pe Cipri Rus, dar atacantul arădean a şutat puţin alături. O altă ocazie mare a “roş-albilor” s-a consemnat în minutul 36, Hora reluând din foarfecă de la 8 metri, dar direct pe direcţia lui Croitoru. Peste doar un minut trebuia să se acorde penalty pentru UTA, dar centralul târg-mureşean a închis ochii la un henţ evident în careu a lui Tofan, după o centrare a lui Rumpoulakou. Finalul reprizei a fost dominat copios de arădeni, iar Hora, cu un şut pe lângă poartă din 16 metri şi Buhăcianu, blocat in extremis de Leca, i-au iertat pe piteşteni de un al doilea gol. În prelungiri, Cipri Rus a pătruns în viteză, şutul său din 15 metri fiind respins cu greu de Croitoru.

Gol frumos reuşit de Bustea şi un penalty clar, refuzat, în prima repriză

Trupa lui Ionuţ Badea a început ceva mai bine mitanul secund, iar insistenţele au dus la prima şansă mare a gazdelor din meci, mingea şutată de Năstăsie, din 11 metri lateral dreapta, fiind scoasă spectaculos de Moldovan. Era minutul 56 şi “Bătrâna Doamnă” scăpa de prima fază periculoasă. Pe contraatac, Tescan a fost excelent angajat de Buhăcianu, dar juniorul UTA-ei, singur la 7 metri, şi-a prelungit neinspirat mingea, ratând şansa desprinderii. Peste un minut, Şerban a prins o torpilă de la 25 de metri, Moldovan reţinând cu ceva emoţii. În ultima jumătate de oră s-a jucat pe contre, “alb-violeţii” neamaivând ce pierde. Ocazia partidei a semnat-o Vali Buhăcianu, în minutul 67, însă atacantul UTA-ei, bine angajat de Roşu şi scăpat singur după o cursă în viteză, a ratat incredibil din doar şase metri, şutând alături! Năstăsie a executat bine o lovitură liberă de la 30 de metri, dar Moldovan a fost din nou la locul potrivit. Şi aşa cum se întâmplă în fotbal, ocaziile mari s-au răzbunat în cele din urmă în minutul 76, atunci când nou intratul Malele, bine angajat de Năstăsie, l-a păcălit în careu pe Ilie şi l-a executat pe Moldovan cu un şut la colţul lung, din 10 metri lateral stânga, 1-1.

Ocaziile mari s-au răzbunat, iar Argeşul a smuls un punct nesperat

Florin Ilie a încercat să “se scoată” în minutul 79, în urma unui corner, fundaşul UTA-ei şutând din careu, dar fără să cadreze poarta. Finalul a fost încins, ambele echipe au riscat şi nu s-au mulţumit cu un punct. Până la ultimul fluier, Ioniţă l-a mai încercat pe Croitoru, cu un şut periculos de la vreo 35 de metri, fără să îl păcălească însă pe acesta. În prelungiri, Albu a reluat cu capul, din şase metri, dar pe lângă, iar mingea centrată de Ursu a căzut pe bară, la ultima fază a meciului! S-a terminat 1-1, exact ca în meciul decisiv din play-off-ul Ligii a II-a, dar acum nu s-a mai bucurat nimeni. Mai mult, utiştii au ce regreta, pentru că au lăsat două puncte mari la Piteşti, scăpând printre degete victoria. UTA bifează al treilea egal din tot atâtea meciuri şi speră să spargă gheaţa la capitolul victorii, în meciul de acasă, cu Poli Iaşi. Argeşenii trebuie să se mulţumească cu punctul, mai ales că e primul de la revenirea în Liga 1, iar UTA chiar i-a iertat astăzi de o nouă înfrângere. (foto: prosport)

Formaţii:

FC Argeș: Croitoru – Tofan, Turda, Leca, Șerbănică – Șerban (70 Panait), Meza Colli – Mirică (1 Năstăsie, 80 Muşat), Honciu (70 Deac), Grecu – Mediop (70 Malele).

UTA: Moldovan – Bustea (18 Tomozei), Benga, Ilie (80 Erico), Roumpoulakou – Albu, Roșu – Tescan (80 Rusu), Hora, Buhăcianu (69 Ursu) – C.Rus cpt. (68 Ioniţă).

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş) Vasile Marinescu (Bucureşti) – Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: George Găman (Craiova).

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *