News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

UTILIZARI INEDITE ALE ZAHARULUI UTILIZARI INEDITE ALE ZAHARULUI
Please follow and like us:
Pin Share

Zahărul este cel mai cunoscut îndulcitor din lume, fiind folosit ca ingredient de bază în diferite preparate culinare. Deși consumul în exces de zahăr a fost asociat cu dezvoltarea unor boli cronice, el poate avea diverse alte întrebuințări…inedite.

Iată, așadar, cum mai poate fi folosit zahărul!

O metodă eficientă de a te epila

Te-ai săturat de metodele iritante de îndepărtare ale părului? O ceară de casă realizată din zahăr poate fi cea mai bună soluție.

Ingrediente: 4 linguri de zah[r (40 de grame), sucul de la o lămâie și apă (2 căni).

Mod de utilizare: Se amestecă toate ingredientele într-o oală, la foc mic, și se lasă până când devine o pastă omogenă, de culoarea chihlimbarului. Se îndepărtează ceara de pe foc și se lasă să se răcească, însă fără să se întărească. Ceara de zahăr se aplică ca o ceară obișnuită și se îndepărtează cu fâșii din pânză.

Exfoliant natural

Datorită proprietăților sale astringente, zahărul ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la eliminarea impurităților pielii.

Ingrediente: 1 lingură de zahăr și 10 picături de ulei de cocos sau de măsline.

Mod de utilizare: Se amestecă cele două ingrediente până se obține o pastă groasă. Se aplică pe față sau pe corp folosinf mișcări blânde, circulare.

Elimină petele

Ți-ai pătat rochia preferată? Înainte să apelezi la substanțele chimice care pot afecta țesătura, încearcă acest truc cu zahăr.

Ingrediente: 4 linguri de zahăr și o cană cu apă fierbinte.

Mod de utilizare: Se dizolvă zahărul în apa caldă și se aplică pe zonele pătate ale materialului. Se lasă să acționeze timp de o oră, după care se spală hainele ca de obicei.

Îngrijește pedichiura

Puterea exfoliantă a zahărului este foarte utilă atunci când vine vorba de ameliorarea bătăturilor și eliminarea celulelor moarte care se acumulează pe talpa piciorului.

Ingrediente: 3 linguri de zahăr și 4 linguri de gel de aloe vera.

Mod de utilizare: Se amestecă zahărul cu gelul de aloe vera, până se obține o cremă gelatinoasă. Masează picioarele cu acest produs și lasă-l să acționeze 5 minute.

Ameliorează arsurile limbii

Arsurile pe limbă, care apar atunci când consumăm băuturi mult prea fierbinți, sunt dureroase și supărătoare.

Pentru a calma durerea și usturimile, se presară zahăr pe zona afectată și se lasă să acționeze timp de mai multe minute.

Sursa: clicksanatate.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *