News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Marţi, 26 aprilie 2011, nu se vor ţine cursuri în învăţământul preuniversitar. Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Petru Funeriu, a semnat joi, 21 aprilie 2011, un Ordin de ministru prin care vacanța de Paști se prelungește cu o zi.

Factorii care au dus la această decizie sunt concomitența Sărbătorilor Pascale în lumea creștină și faptul că, în săptămâna de vacanță premergătoare Sfintelor Paști, un număr mare de elevi a fost angrenat în olimpiadele şcolare pe discipline. S-a considerat că, în aceste circumstanțe, o zi suplimentară de odihnă este binevenită. Pentru luarea deciziei au fost consultate organizațiile sindicale din învățământul preuniversitar. Acestea și-au exprimat susținerea față de inițiativa Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
Recuperarea materiei aferente zilei de marți 26 aprilie se va realiza începând cu data de 27 aprilie 2011 și până la finalul semestrului. Directorii de școli vor anunţa pofesorii, elevii şi părinţii despre prelungirea vacanţei şi se vor asigura că materia va fi recuperată pe parcursul semestrului al II-lea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *