News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad, a participat duminică, 7 august, la videoconferinţa susţinută de premierul Emil Boc. Tema videoconferinţei a constituit-o stadiul actual al programului de guvernare, precum şi priorităţile pentru perioada imediat următoare. Şeful Executivului s-a referit la situaţia României în contextul crizei internaţionale, punctând că ţara noastră are nevoie de precauţie maximă şi de evitarea politicilor populiste. Premierul a făcut o scurtă radiografie a măsurilor luate de Guvern şi a trasat sarcini prefecţilor pentru a lua deciziile care se impun. Acesta a apreciat rezulatatele pe care le dă noul Cod al Muncii şi a cerut prefecţilor ca, împreună cu reprezentanţii de la Inspecţia Muncii să intensifice controalele pentru combaterea muncii la negru şi a evaziunii. De asemenea, Boc a mai cerut reprezentanţilor Guvernului în teritoriu să se asigure că subvenţiile ajung la timp la fermieri, agricultura constituind o prioritate.

Mai citeste si:  Lia Ardelean si sustinerea femeilor din Romania

Referindu-se la rectificarea bugetară primul ministru a subliniat că este pentru prima dată când resursele sunt folosite pentru a produce bani, adică prioritar pentru investiţii.

Totodată, ca o prioritate premierul a amintit şi de descentralizare şi a solicitat tuturor prefecţilor ca, în termen de 10 zile să transmită propuneri concrete cu privire la atribuţii şi patrimoniu care poate fi transferat la autorităţile locale, astfel încât decizia să se ia cât mai aproape de cetăţean.
In concluzie nimic interesant, aceleasi teme de doi bani pe care le afiseaza premierul nostru plus tema de la presedintie cu populismul, aia da tema noua ce o sa ne tina de foame!

Mai citeste si:  Participanţii la Conferinţa Municipală a PDL, racolaţi prin centrele de zi pentru vârstnici!

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.