News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

iotcu31.01.13

Aportul Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională la finanțarea proiectului este în proporție de 85% , în sumă absolută de 1.673.310 € .

            Proiectul, care se află în prezent în faza de implementare,  are ca scop îmbunătățirea standardelor actului medical de urgență prin crearea unei baze de date comune în asistența medicală din județele Arad și Békés.

O parte importantă din bugetul proiectului aferent spitalului arădean, respectiv suma de 861.600 €, din total 945.000 € a fost alocată pentru achiziționarea de echipamente specifice IT ( soft și hard)  și dezvoltarea unei noi rețele informatice.

Astfel,  Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad prin implementarea proiectului va beneficia de dotarea cu un număr de 75 calculatoare PC, 249 terminale calculatoare , 297 imprimante, 2 servere și 6 terminale/WEB servere. De  asemenea, în cadrul proiectului unitatea sanitară va beneficia de dezvoltarea unei noi rețele informatice și de programe informatice  care vor asigura comunicarea informațiilor atât la nivelul spitalului  cât și între cele două spitale partenere, în deplină concordanță cu scopul proiectului.

Prin ducerea la bun sfârșit a acestui proiect Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va beneficia de o finanțare nerambursabilă de 926.100 € , iar în urma implementării lui cele două spitale partenere vor avea un acces facil la fișele medicale ale pacienților , dar și la informațiile necesare în vederea unui consult medical/diagnosticare, și/sau prescrierea unui tratament , în mod direct , sau la distanță cu numeroase beneficii asupra sănătății populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *