News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

X sfaturi pentru cei ce vor să înceapă o carieră în fotografie X sfaturi pentru cei ce vor să înceapă o carieră în fotografie
Please follow and like us:
Pin Share

Ești pasionat de artă și ai hotărât să te apuci serios de fotografie, eventual să transformi acest hobby într-o reală meserie? Nici că se putea să iei o decizie mai bună, te așteaptă experiențe inedite, de care îți urăm să te bucuri pe deplin!

Până la a ajunge un fotograf de succes, e bine să pleci la drum cu câteva sfaturi pe care le-am strâns de la oameni cu experiență și pe care ți le prezentăm în cele ce urmează, ca să știi la ce să te aștepți. 

Nu investi din prima în aparatură scumpă

Știm, știm, visezi să mânuiești cu talent cel mai nou produs lansat pe piață de marile companii producătoare de aparatură din domeniul fotografic, însă ia totul pas cu pas. Înainte de toate, e bine să-ți faci „botezul” cu un aparat mai rudimentar și, de ce nu, chiar cu un smartphone foarte performant din acest punct de vedere, pentru a ști exact de ce anume ai nevoie pentru a-ți duce pasiunea la rang de artă. Ba mai mult decât atât, poți începe „joaca” pe un aparat pe care îl ai deja în casă ori pe unul pe care să-l împrumuți de la un prieten, ca să-ți „dai mâna”. Abia după câteva luni de exersat poți spune că ești pregătit pentru o investiție serioasă, când va veni momentul să cumperi cel puțin un obiectiv de cameră în plus față de cel basic, o geantă pentru aparat și alte accesorii extrem de utile unui fotograf mereu pe fază pentru cadre inedite la evenimente. Dacă te orientezi către fotografii de produs, va veni și momentul să cumperi un stativ care să te ajute să-ți faci treaba ca un profesionist. 

Dar toate la timpul lor!

Învață un program de editare foto

În paralel cu descoperirea stilurilor de fotografie și exercițiul pe fiecare dintre acestea, descarcă și o aplicație de editare a pozelor pe care urmează să le faci. Indiferent de direcția în care te vei îndrepta, aproape niciodată nu vei da clientului pozele brute, ci le vei procesa pentru ca rezultatul muncii tale să fie cât mai apropiat de ideea de perfecțiune. Poți începe cu programe gratuite de editare, pe care le poți downloada direct din Google, ca mai apoi să treci la artileria grea și să înveți și tainele celor mai complexe aplicații, care vor da o notă unică pozelor tale.

Mergi la cursuri sau citește

Arta fotografică, la fel ca cea muzicală ori cea plastică, poate fi făcută „după ureche” sau folosind tehnici profesionale. În timpul liber, ocupă-te să citești cât mai multe cărți sau reviste dedicate noii tale pasiuni și, dacă bugetul îți permite, înscrie-te la un curs pentru a învăța de la cei mai buni fotografi cum se face, de fapt, cel mai bine această meserie. Toate aceste informații îți vor reduce orele de muncă pe care urmează să le faci odată intrat „în pâine”, pentru că nu vor exista cadre nereușite, poze arse sau imagini deșarfate pe cardurile de memorie ale camerei tale foto. 

YouTube-ul este o sursă nesecată de informații pentru orice domeniu, inclusiv pentru fotografie, așa că urmărește cele mai populare canale de acolo și asimilează informații gratuit de la oameni cu experiență.

Odată inițiat în arta fotografiei, poți deveni din ce în ce mai căutat pentru colaborări din cele mai inedite. Nu uita că poți cumpăra aparate foto de la Carrefour la prețuri pentru toate buzunarele! Succes în noua ta carieră!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *