News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În noaptea de 13/14 decembrie a.c., în jurul orei 21.00, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, a prins în flagrant două persoane în timp ce spărgeau o locuinţă.

Având în vedere reclamaţiile primite, cu privire la faptul că, într-o zonă cu case nou construite, din comuna Livada, judeţul Arad, mai multe imobile au fost sparte şi distruse de hoţi, jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni specifice pentru prinderea acestora. Ca urmare, au fost prinse în flagrant două persoane, C.A. de 15 ani şi C.D. de 16 ani, din comuna Livada, în timp ce încercau să sustragă dintr-un imobil mai multe bunuri.

După primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că cele două persoane, nu sunt la prima abatere. În repetate rânduri, făptuitorii au pătruns prin efracţie în casele din zonă, sustrăgând diferite bunuri. S-au dedat însă şi la acte de distrugere a spaţiilor de locuit, prin murdărirea pereţilor, distrugerea obiectelor de uz casnic şi a instalaţiilor electrice. Modul lor de operare a fost mereu acelaşi: au acţionat de la lăsarea întunericului şi până la ora 22.00, când se întorceau în familie, fără ca părinţii să ştie ce au făcut.

La controlul efectuat de către jandarmi, asupra făptuitorilor au fost găsite lanterne, răngi şi două cuţite pe care, conform declaraţiilor, aceştia intenţionau să le folosească în situaţia în care ar fi fost prinşi.

Celor două persoane, le-au fost luate declaraţii în prezenţa părinţilor. Întrebate fiind despre motivul pentru care au distrus imobilele, acestea au declarat că au vrut doar să se distreze.

Până în prezent, au fost identificaţi mai mult de zece proprietari, din aceeaşi zonă, care au reclamat faptul că le-au fost sparte şi distruse imobilele în acelaşi mod.

Jandarmii le-au întocmit celor două persoane actele premergătoare necesare începerii urmăririi penale, fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunilor de ,,furt calificat” şi ,,distrugere”. Cercetările continuă iar documentele urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *