News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor cu dizabilităti, Aradul şi arădenii au marcat aşa cum se cuvine acest eveniment.  Astfel că parterul mall-ului Atrium a fost plin de lumină, sunet şi culoare. Evenimentul a fost realizat printr-un parteneriat între societatea civilă, mass-media si cabinetul parlamentar al Claudiei Boghicevici. Alaturi de deputatul arădean, în această actiune s-au mai implicat şi Asociaţia Pro Prietenia, Federaţia Naţională a Asistenţilor Sociali din România, Asociaţia Drept, D.D.A.C. Arad, D.G.A.S.P.C. Arad Impactul – copii şi parinţi cu ochii in lacrimi de bucurie, simţământul că ”Împreuna suntem mai puternici”.

Programul a fost interactiv: pe scena Atrium au urcat rând pe  rând copii extrem de talentaţi care au cântat, au recitat poezii, au dansat.Trupa Moreno a încântat asistenţa prin dansurile pe ritm latino, iar copiii de la centrul  Curcubeul au dansat dansuri tradiţionale ţigănesti. Un moment cu totul deosebit l-a reprezentat, interpretarea colindelor de către  copiii din Asociaţia Surzilor din Arad şi concertul de colinde susţinut de cunoscuta solista Florentina Popa.

Acţiunii i s-au alăturat oameni de bine, sensibili la nevoile semenilor cu dizabilităţi, voluntari, persoane aflate în trecere prin Atrium, dar impresionate de ineditul programului.

“ Anual, ziua de 3 decembrie este dedicată  persoanelor cu dizabilităţi din întreaga lume. Fiind o zi internaţională, ONU a hotarat ca în acest an motto-ul şi tema de meditaţie pentru aceasta zi specială să fie: Împreună pentru o lume mai bună pentru toţi – inclusiv pentru persoanele cu handicap în dezvoltare. Astăzi am fost împreuna: cei care avem şansa unei bune integrităţi fizice şi psihice si cei care nu au parte de această şansă, dar, foarte important, care învaţă cum să trăiască să se descurce şi să se integreze în societate.  Consider că dincolo de ceea ce ne deosebeşte, rămâne ceea ce ne apropie: condiţia de oameni, cu atributele de bunătate, înţelegere, spirit de ajutor. Astăzi am fost aici oameni pentru oameni, Astăzi am demonstrate încă o dată că ideile preconcepute faţă de o dizabilitate sunt, în fond, tipare false. Că incluziunea sociala este necesară şi posibilă. Că drepturile fiecărui om sunt egale, iar discriminarea nu-şi mai are locul în contextul unui curent social modern.Mulţumesc tuturor celor care astăzi au fost alături de aceste persoane şi în mod special Laviniei Flutur, tuturor celor care îi susţin nu doar astăzi, ci se  transformă  în ambasadorii drepturilor pe care aceşti oameni le au. Acţiunea a demonstrat că nu suntem oameni cu dizabilităţi, nu suntem oameni proveniţi din casele de copii, nu suntem oameni de etnie rroma, ci suntem oameni. Pur şi simplu oameni care împreună devenim mai puternici” – a declarat Claudia Boghicevici, deputat PDL al Colegiului 2 Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *