News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

APM Arad sărbătoreşte ca în fiecare an Ziua Mondială a Mediului, prin organizarea unei serii de activităţi desfăşurate în parteneriat cu unităţile de învăţământ:

  • În data de 03.06.2010 ora 9,30:

– program de educaţie ecologică la Centrul de Vizitare Ceala

– prezentarea unor aspecte vizând fauna şi flora specifică Luncii Mureşului

– excursie în Parcul Natural Lunca Mureşului. La această acţiune participă elevii de la Complexul Social Intercultural ,,Curcubeul”

  • În data de 04.06.2010 ora 10,00:

– scenetă ecologică ,,Pădurea şi focul”

– parada costumelor realizate din materiale reciclabile prezentată de preşcolarii Grădiniţei PP Nr. 10 ,,Furnicuţa”.

  • În data de 04.06.2010 ora 12,00:

– activitate ecologică la Şcoala Generală Nr. 4 – prezentarea unor aspecte referitoare la biodiversitatea judeţului Arad

În perioada 01.06. – 05.06.2010 vor fi expuse la Biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol” Arad lucrările realizate de preşcolarii de la Grădiniţa PP Nr. 22, Grădiniţa PP Nr. 15, Grădiniţa PP Nr. 1 şi Grădiniţa PN Nr. 17 în cadrul concursului ,,Fabrica de eco‑jucării” – constând în confecţionarea jucăriilor din hârtie/carton, PET‑uri şi doze de aluminiu.

Prin celebrarea Zilei Mediului, se doreşte sensibilizarea opiniei publice şi creşterea nivelului de conştientizare a impactului pe care activitatea umană îl are asupra mediului. Trebuie să înţelegem faptul că, indiferent de poziţia socială, de profesie, de locul de muncă, de modul de petrecere a timpului liber, trebuie să ne implicăm cu toţii şi să fim parte activă la găsirea soluţiilor pentru îmbunătăţirea calităţii mediului şi a vieţii.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *