News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

Limba franceză este, pe lângă engleză, singura limbă vorbită pe cele 5 continente iar, în zilele noastre, o singură limbă se dovedeşte insuficientă pentru demersurile profesionale

Organizată de Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din Timişoara şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad, activitatea din  21 noiembrie este gândită ca o zi de promovare a limbii franceze,  prilej de întâlnire între inspectori şcolari, directori de instituţii de învăţământ din judeţul Arad, profesori universitari şi reprezentanţi ai întreprinderilor franceze stabilite în regiune, profesori şi elevi din municipiul Arad.

Activităţile vor începe joi, 21 noiembrie 20132, ora 9.00, cu prezentarea d-lui Virgile Prod’homme – responsabil pentru cooperare educativă la Institutul francez din Timişoara, urmată de discursurile prof. Claudius-Lucian Mladin – inspectorul şcolar general la IŞJ Arad, prof. Laura Nădăban – inspector şcolar  pentru limbi moderne şi prof. Csaba Major – director al Colegiului Naţional „Moise Nicoară”.

De la ora 9:30 este programată Masa rotundă a antreprenorilor din regiunea Timiş-Arad, unde se va aborda prezenţa acestora în România şi importanţa limbii franceze în practica antreprenorială în România, animată de dl. Virgile Prod’homme.

În cadrul temei „Formarea universitară” (10:45-12.00) vor fi prezentate profesorilor şi elevilor filierele francofone din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, Universitatea de Vest Timişoara, Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest Timişoara, Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării Departamentului de Comunicare şi Limbi Străine, Universitatea Politehnică Timişoara. De asemenea, în intervenţia sa, Virgile Prod’homme va vorbi despre programele de cooperare, burse, Campus-France.

În partea referitoare la „Formarea preuniversitară” (12:00-13:00) se face o prezentare generală a cooperării educative la Timişoara şi se va vorbi despre Certificările franceze şi recunoaşterea lor naţională şi internaţională.

După amiază, între orele 14:00-16:00, se va face o prezentare a filmului francez, pentru elevii şi profesorii din municipiul Arad interesaţi de acest subiect

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *