News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Autorităţile locale consideră că pot dispune de angajaţii instituţiilor publice după cum poftesc. Astfel, poliţiştii locali au fost „mobilizaţi” să salubrizeze ştrandul „Neptun” în vederea deschiderii oficiale, deşi fişa postului nu prevede astfel de activităţi. Mai mulţi poliţişti locali sunt revoltaţi de modul în care sunt folosiţi de administraţia locală şi conducerea instituţiei, dar se tem să îşi facă publice nemulţumirile.

„Avem încă un exemplu de comportament abuziv din partea administraţiei Falcă. Poliţia Comunitară este o instituţie care ar trebui să funcţioneze cu obiective precis definite, pentru asigurarea unui climat de linişte şi ordine publică, dar se pare că intenţia clară a administraţiei este să folosească această instituţie şi pe angajaţii ei după cum îi taie capul pe şefii PDL. Există firme care primesc bani pentru salubrizarea oraşului, pentru amenajarea spaţiilor verzi. Ce fac aceste firme? De ce nu îşi onorează contractele? De ce este nevoie să fie scoasă Poliţia Locală la astfel de activităţi, în loc să îşi facă treaba pentru care a fost înfiinţată?” întreabă Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

PSD acuză atitudinea discreţionară a celor care conduc administraţia locală şi care consideră că angajaţii instituţiilor publice pot fi trataţi ca nişte sclavi pe plantaţiile baronilor locali ai PDL. „Noi credem că fiecare angajat al instituţiilor publice, al administraţiei locale are drepturi şi obligaţii foarte clar definite, care trebuie respectate. Nimeni nu are dreptul să dispună de ei după cum îl taie capul, nici să îi umilească. Din păcate, în instituţiile publice s-a creat un climat de ameninţări şi teroare iar oamenii se tem să pretindă să li se respecte drepturile, se tem să protesteze. Este o situaţie anormală, pe care o condamnăm cu hotărâre. Nu putem fi de acord cu aceste apucături de tip nazist şi comunist – pentru că numai naziştii şi comuniştii au obligat angajaţii instituţiilor publice să participe, chipurile ca voluntari, dar în timpul serviciului, la realizarea unor lucrări publice. Din păcate, astfel de acţiuni arată că zvonurile potrivit cărora PDL doreşte să folosească abuziv Poliţia Locală, inclusiv în campaniile electorale sau pentru intimidarea unor adversari, pot fi adevărate” a declarat Dorel Căprar.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *