News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Vicepreşedintele Adrian Ţolea, a reprezentat Consiliul Judeţean Arad, la lucrările celei de-a XIX-a sesiuni plenare şi al XXVI-lea Consiliu internaţional al Adunării Regiunilor Vinicole Europene (AREV), care s-a desfăşurat, în perioada 29 – 30 mai 2011, la Toledo (Spania). La lucrări a participat şi şeful Serviciului de Cooperare Instituţională, din cadrul CJA, Mihaela Stănescu.
AREV este o organizaţie din care fac parte 75 de regiuni viticole din Uniunea Europeanu, Consiliul Judeţean Arad fiind membru în biroul de conducere al acestei asociaţii.
Ordinea de zi a cuprins subiecte legate de studiul european al potenţialului de turism turistic, proiect în care Consiliul Judeţean Arad este implicat. S-au discutat şi probleme referitoare la reforma Politicii Agricole Comune şi Piaţa Comună a Vinului, drepturile de replantare după 2015, în lumina păstrării caracteristicilor şi specificului fiecărei regiuni producătoare de vin din Europa.
Adrian Ţolea, vicepreşedinte CJA, ne-a declarat că, în deschiderea sesiunii plenare a AREV, preşedintele Asociaţiei, Jean-Paul Bachy, a anunţat că invitaţia Consiliului Judeţean Arad de a organiza o reuniune a Biroului Internaţional al AREV, în luna septembrie, a acestui an la Arad a fost acceptată. ”Faptul că vom organiza o întrunire a conducerii AREV-ului la Arad, este un câştig pentru judeţul nostru şi o posibilitate foarte bună pentru noi de a promova Podgoria Mniş-Măderat şi Drumul Vinului ca şi destinaţie turistică”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *