News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Măsuța de cafea potrivită: ce să iei în calcul înainte de a o cumpăra Măsuța de cafea potrivită: ce să iei în calcul înainte de a o cumpăra
Please follow and like us:
Pin Share

Pentru amenajarea perfectă a livingului, alegerea unei măsuțe de cafea este o decizie la fel de importantă ca și alegerea canapelei potrivite. Este clar, aceasta completează designul camerei și contribuie pe deplin la decorarea și atmosfera încăperii.

Disponibil într-o gamă extrem de variată, în numeroase forme, modele și dimensiuni, acest element de mobilier nu a încetat să se dezvolte, oferind un design mult mai funcțional, cu putere extraordinară de a „colora” orice cameră.

Stilul livingului te va ajuta să alegi modelul potrivit de măsuță de cafea, și anume:

  • Pentru un stil scandinav, este recomandat să alegi un model din lemn, în culori neutre;
  • Pentru un stil industrial, cel mai bine iei în calcul o măsuță de cafea din materii prime, precum lemn brut, metal sau oțel;
  • Pentru un decor minimalist și sobru, fie el clasic sau contemporan, este recomandată o măsuță din sticlă.

Pe lângă designul livingului, mai trebuie însă luate în seamă și alte aspecte, precum dimensiunea încăperii și a măsuței, dar și forma sau funcțiile suplimentare ale acesteia.

Iată criteriile de luat în calcul pentru alegerea măsuței de cafea potrivite:

Caută dimensiunea potrivită

Dimensiunea potrivită a măsuței de cafea depinde de mărimea camerei și a canapelei. Legat de înălțime, aceasta trebuie să fie cuprinsă între 30 și 50 cm, însă un model extrem de versatil este cel reglabil pe înălțime.

Măsuța de cafea  trebuie să fie cât o treime până la jumătate din dimensiunea canapelei, iar distanța dintre masă și canapea între 40 și 50 cm. Decide-te dacă îți dorești să includă și spații de depozitare, pentru diferite obiecte, precum reviste sau telecomenzi.

Materialul potrivit pentru măsuța de cafea

Materialul din care este realizată măsuța de cafea trebuie ales în funcție de interiorul casei și de stilul de viață, de aceea trebuie să iei în calcul latura practică și funcțională a modelului ales, dar și modul de întreținere.

Lemnul este atemporal și oferă un sentiment de căldură, iar o măsuță de cafea din lemn se încadrează perfect în stilul minimalist. Ține cont însă dacă mai ai și alte articole din lemn în living și nu amesteca prea multe specii de lemn, pentru un aspect cât mai armonios.

Măsuța din sticlă este fragilă, însă se armonizează cu orice tip de decor și este ideală pentru un living în stil clasic sau contemporan și va deveni cu siguranță punctul central al încăperii, dacă alegi o combinație de metal și sticlă. Este ideală pentru sufragerii de mici dimensiuni, deoarece nu încarcă prea mult decorul.

Alege forma ideală

Forma măsuței de cafea depinde de restul pieselor de mobilier și decorul livingului. Trebuie să știi că măsuța rotundă sau ovală este ideală pentru sufragerii mari, mai ales dacă este înconjurată de o canapea impunătoare și mai multe fotolii. Aceste modele pot conține spații de depozitare integrate la bază ori diverse compartimente și sertare.

Dacă utilizezi măsuța de cafea și pentru a mânca, lucra sau orice alte activități, atunci poți opta pentru mese gheridon cu rafturi, în formă pătrată sau dreptunghiulară. Acestea se adaptează cel mai bine pentru toate suprafețele sau configurațiile și beneficiază de roți, pentru a fi ușor de deplasat, în special dacă livingul tău este de mici dimensiuni. Bine aleasă, în conformitate cu stilul decorativ, măsuța gheridon de cafea dreptunghiulară are un aspect estetic deosebit și pot deveni un atu și o parte esențială a mobilierului din sufrageria ta.

Măsuța de cafea trebuie să se încadreze perfect în decorul livingului, devenind punctul focal al acestuia. Datorită numeroaselor modele disponibile, este esențial să alegi acel model care se potrivește din toate punctele de vedere și vei reuși să faci asta dacă ții cont de criteriilor prezentate mai sus!

Sursa foto: shutterstock.com

 

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *