News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Fotografia – TOP 3 accesorii de care ai nevoie daca vrei sa castigi bine din pasiunea ta Fotografia – TOP 3 accesorii de care ai nevoie daca vrei sa castigi bine din pasiunea ta
Please follow and like us:
Pin Share

Foarte multi au inceput sa fie pasionati de arta fotografiei, acest lucru datorandu-se in mare masura si accesului din ce in ce mai mare la tehnologia de ultima generatie. Desi este nevoie de un talent adevarat, de formarea unor abilitati, de tenacitate pentru a razbate in domeniu si de un portofoliu impresionant, pasiunea si dragostea pentru fotografie vor face intotdeauna diferenta, la fel si un echilibru perfect intre acestea si inclinatiile spre antreprenoriat.

A castiga bine din practicarea acestei meserii nu pare deloc greu la prima vedere, dar este bine ca inainte de a porni la drum, persoana in cauza sa urmeze cateva cursuri, sa se perfectioneze prin participarea la diferite expozitii si seminarii, sa faca schimb de experienta cu alti fotografi. Desigur, toate aceste lucruri nu sunt conditii obligatorii pentru a obtine fotografii perfecte. Multi sunt autodidacti si pot fi martori ca au reusit in acest domeniu pentru ca au exersat permanent si si-au imbunatatit abilitatile native.

Iata 3 accesorii pe care trebuie sa le aiba un fotograf care vrea sa castige bine!

Trecerea timpului va face ca fotograful amator sa acumuleze tot mai multa experienta si sa stie exact cum sa creeze povestea, ce echipamente specifice ar trebui sa foloseasca si cum sa-si defineasca stilul. Cateva dispozitive sunt obligatorii insa pentru performantele oricarui fotograf:

  1. In ultima vreme, multi profesionisti se folosesc de drone cu camera pentru a obtine cadre deosebite, capturand imagini spectaculoase si obtinand filmari extraordinare. Dualstore.ro vine in intampinarea dorintelor tuturor cu produse de calitate, cu specificatii ce ii pot satisface si pe cei mai pretentiosi fotografi. Pentru a obtine poze deosebite, trebuie sa se tina cont de cateva aspecte: cel mai indicat format pentru fotografii este RAW, modulul manual se utilizeaza in detrimentul celui automat, ISO cat mai scazut (previne zgomotul de imagine nedorit), utilizarea filtrelor de densitate neutra, capacitatea de deplasare a dronei;
  2. Aparatul de fotografiat clasic, care face diferenta intre o poza facuta de un dispozitiv performant si una realizata cu ajutorul unui dispozitiv obisnuit, cum ar fi telefonul, este un alt accesoriu indispensabil al fotografului. Desigur, acest aparat este exact ceea ce ii trebuie pentru a captura imagini perfecte de la sol, indiferent de ocazie (nunti, botezuri, evenimente corporate, concerte, zile de nastere etc.). In afara de dispozitivul propriu-zis, fotograful mai are nevoie si de filtre diverse, cum ar fi cel cu densitate neutra, filtrul de polarizare, dar si de acumulatori de rezerva, carduri de memorie, curea pentru o priza mai buna si pentru stabilitate, trepied;
  3. Teleobiectivele sunt de un real folos pentru cei ce vor sa castige foarte bine din munca lor. Acestea maresc dimensiunile subiectului, fiind extrem de folositoare la realizarea unor portrete sau la evenimentele sportive. Ele pot fi combinate foarte bine cu teleconvertoare pentru obtinerea unor imagini de calitate superioara, care vor fi apreciate foarte mult de clienti.

Daca in zilele noastre tehnologia este la indemana tuturor si fotografii se pot folosi de device-uri diverse pentru a face bani din pasiunile lor, lucrurile nu au stat intotdeauna asa, astfel ca prima drona din istorie a aparut la inceputul secolului XX si prezinta imagini ale dezastrului produs de cutremurul din 1907. Poti vedea aici imaginile extraordinare!

In concluzie, daca vrei sa iti faci o cariera din pasiunea ta de-o viata, fotografia, atunci trebuie sa intri in posesia unui aparat foto performant, a unei drone cu camera si a unui teleobiectiv care sa te ajute sa obtii imaginile perfecte.

Sursa foto: Shutterstock.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *