News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Gheorghe Grad: ”Satul Sânpetru German are nevoie de o centură ocolitoare” Gheorghe Grad: ”Satul Sânpetru German are nevoie de o centură ocolitoare”
Please follow and like us:
Pin Share

Cetățenii din Sânpetru German au o mare nemulțumire legată de traficul greu, de mașinile de mare tonaj care traversează satul, dinspre și înspre Pecica.

De la realizarea podului peste Mureș, o lucrare extrem de benefică, dar realizată doar parțial în folosul cetățenilor din Sânpetru German, mai multe imobile din sat au avut de suferit din cauza trepidațiilor produse de acele mașini de mare tonaj.

Astfel că oamenii au cerut administrației locale, și implicit primarului Gheorge Grad, să rezolve această problemă.

„Am discutat cu mulți cetățeni din Sânpetru German, care mi-au solicitat să fac ceva cu traficul greu, pentru că e un calvar. Sunt case de 50-60 de ani, care nu rezistă la acest trafic, apar fisuri, unele sunt în pericol să se prăbușească. Apoi, centrul satului e o zonă cu două școli și o grădiniță, iar circulația camioanelor e un real pericol pentru copii, dar și pentru părinți. Din păcate, atunci când s-a realizat podul peste Mureș, deși eu am spus în Consiliul Local că vom avea probleme cu traficul greu, conducerea comunei nu a vrut să țină cont de acest avertisment. Sub pretextul că vom avea asfalt, au predat drumul comunal celor de la Consiliul județean, iar efectele le vedem astăzi“, spune primarul Gheorghe Grad.

Acesta a găsit și soluția pentru rezolvarea problemei, adică realizarea unei centuri ocolitoare. „La momentul la care s-a făcut podul, administrația locală de la noi nu a știut să ceară o centură ocolitoare, așa cum s-a făcut la Pecica. Cei care circulă peste pod știu că drumul se continuă la Pecica pe o centură, care merge pe la marginea orașului. Așa trebuia făcut și la noi, să avem o centură care după pod să ocolească satul și să iasă în drumul județean ce vine de la Felnac. Vom face o solicitare către Consiliul Județean Arad, cel care este administratorul drumului, să realizeze o astfel de centură, din fonduri proprii, așa cum a făcut și la Pecica. Sper să fim sprijiniți în acest demers de către CJA, pentru că este vorba despre sute de cetățeni care au de suferit din cauza traficului greu“, susține Grad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *