News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ieri, polițiștii au avut acțiuni de verificare rutieră și feroviară pe raza Aradului Ieri, polițiștii au avut acțiuni de verificare rutieră și feroviară pe raza Aradului
Please follow and like us:
Pin Share

În ziua de 11 august a.c., în intervalele orare 07.00 – 09.00 și 17.00 – 19.00, polițiștii arădeni au desfășurat acțiuni, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Astfel, polițiștii au acționat  pe principalele drumuri naționale și județene, dar și pe artere din municipiu, în zone cu potențial risc în producerea de fapte antisociale, în zone aglomerate,  în zona stațiilor CFR, precum și în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Activitățile au avut scop preventiv, polițiștii din cadrul structurilor rutiere, ordine publică și transporturi acționând cu scopul de a conştientiza cetățenii despre necesitatea respectării prevederilor legale privind siguranţa rutieră, precum și normele de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Acțiunea s-a desfășurat în sistem integrat, la ea participând polițiști din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică și transporturi, și a avut, în principal, scop preventiv, urmărind conștientizarea de către cetățeni a necesității respectării prevederilor legale în materia circulației rutiere.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale dintre care 36 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru nerespectarea regulii trecere la nivel cu calea ferată, 1 pentru neacordarea de prioritate iar 42 pentru alte nereguli constatate în baza O.U.G. 195/2002, în valoare totală de 56.175 lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Tot ieri, poliţiştii Transporturi Feroviare au acţionat în cele mai importante localități din județul Arad, pentru creşterea gradului de siguranţă publică, prevenirea comiterii unor fapte antisociale, precum şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2, în zona staţiilor C.F.R. şi în trenurile de călători care tranzitează judeţul Arad.

Acţiunile  poliţiştilor de la transporturi au urmărit şi depistarea persoanelor urmărite/ dispărute şi a migranţilor ilegali, prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite cu violenţă, a furturilor de la călători, de la infrastructura feroviară şi de/ din vagoane, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători, predispuse la comiterea de fapte antisociale ori identificarea persoanelor care oferă spre vânzare diferite produse fără documente de provenienţă sau fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii le-au reamintit călătorilor faptul că purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor C.F.R. este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare, în condiţii de aglomeraţii, călătorii fiind mai expuşi pericolului de infectare cu SARS – COV 2.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *