News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În ciuda luptei acerbe pentru putere, a intereselor de grup şi a pasiunilor personale, nici unul dintre guvernele post decembriste nu şi-a permis să prelungească mandatele aleşilor locali în mod artificial şi ilegal. Asta face însă acum actuala Putere, în numele unei iluzorii economii la buget. Măsura anunţată se înscrie în linia adoptată până acum de PDL de a restrânge puterea de decizie a poporului, de fiecare dată fiind invocat motivul costurilor”, susţine deputatul Luca.

Dacă preşedintele statului a propus şi susţinut cu ardoare ideea unui parlament unicameral, restrângerea numărului de parlamentari, acum subordonaţii acestuia continuă în aceeaşi manieră intenţionând să încalce legea pentru a-şi creşte şansele la alegeri.

În condiţiile în care ultimele două guverne sub oblăduirea preşedintelui Traian Băsescu au provocat prăbuşirea nivelului de trai a populaţiei , invocarea unor economii ridicole la buget (echivalente cu şpaga pe o lună pentru clientela politică portocalie) dovedeşte fariseismul şi lipsa de scrupule a PDL-iştilor”, apreciază Ciprian Luca.

Intenţia Puterii portocalii de a obţine câteva procente în plus la alegeri este nu numai un act nedemocratic, imoral ci şi unul ilegal.Asta pentru că, în baza Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, mandatul primarului, consilierului local, respectiv al preşedintelui consiliului judetean şi al consilierului judeţean este de 4 ani.

Mandatul se exercită până la depunerea jurământului de către primarul/preşedintele de CJ nou-ales. Acesta poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *