News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Tu ce-ți dorești de la bucătăria ta? – Investește în ceea ce contează Tu ce-ți dorești de la bucătăria ta? – Investește în ceea ce contează
Please follow and like us:
Pin Share

Bucătăria ta găzduiește o mare varietate de sarcini și activități importante de zi cu zi, așa că trebuie să fie pregătită corespunzător pentru munca grea, dar să și arate bine. Indiferent dacă gătești zilnic, faci curățenie, mănânci sau este doar spațiul preferat de cafea și conversații cu prietenii, bucătăria ar trebui să fie un spațiu în care îți face plăcere să te afli. Designul atent elaborat al bucătăriei poate ajuta la realizarea acestui lucru, la redarea confortului.

Dacă plănuiești o renovare a bucătăriei sau proiectezi o nouă bucătărie, aceste sfaturi îți vor fi de ajutor în procesul amenajării unui spațiu pe care îl vei iubi. Trebuie să fii, în principiu, atent la planificarea, organizarea și caracteristicile obligatorii pentru amenajarea bucătăriei perfecte, adică aceea estetică și funcțională în raport cu nevoile tale.

Iată care sunt aspectele de luat în considerare atunci cât îți amenajezi bucătăria în funcție de propriile nevoi

Echipamentul de bucătărie

         Poate că ești pasionat de gătit sau poate că rețeta ta preferată este cafeaua de dimineață, iar pe restul le lași pe mâna profesioniștilor. Este cel mai bine să îți evaluezi din timp nevoile și cerințele, astfel încât să știi ce îți dorești de la bucătăria ta. Dacă nu ai tot timpul din lume pentru rețete elaborate, nu are rost să investești în roboți de bucătărie sau echipament costisitor. Pe de altă parte, dacă spațiul este foarte restrâns poți apela la echipament minimal. Alege să investești în plite pe gaz sau electrice de la Ideall.ro, decât într-un aragaz care ocupă mult spațiu. Dacă spațiul nu îți permite, dar gătitul este o plăcere personală, completează cu un cuptor electric mai mic și cochet.

Stilul de amenajare al bucătăriei

Bucătăria trebuie să spună și ea povestea stilului tău de viață. Când încerci să îți amenajezi bucătăria ca în reviste, optează pentru un stil similar celui abordat în celelalte încăperi. Dacă îți place stilul modern, minimal, încearcă să menții și o oarecare luminozitate și aerisirea spațiului, prin cabinete încăpătoare, de culoare deschisă. Poți fi și adeptul stilului vintage, iar în acest caz, accesoriile metalice din cupru sau alamă vor arăta perfect în bucătăria ta. Contează șă îți ofere confortul la care tânjești din punct de vedere estetic.

Spațiul tău verde

Grădinăritul urban a devenit un trend tot mai serios și în România. De ce să nu fie și bucătăria ta în joc? Într-un colț mai luminos poți pune câteva ghivece în care să plantezi plantele tale aromatice preferate. De asemenea, poți opta pentru o jardinieră suspendată, asortată stilului bucătăriei, care să fie la îndemâna bucătarului de fiecare dată când acesta are nevoie. Senzația de liniște pe care o oferă spațiul verde al bucătăriei este completată de pragmatism și o latură estetică deosebită.

Așadar, atunci când îți amenajezi bucătăria trebuie să iei în considerare atât aspectele estetice, cât și funcționalitatea spațiului. Gândește-te înainte de a investi în echipament luxos cât de mult gătești, ce stil te îmbie să îți petreci timpul aici, dar și cum să faci bucătăria cât mai practică și ecologică. În felul acesta vei investi doar în ceea ce contează.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *