News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sfaturi pentru a realiza cele mai frumoase fotografii în natură cu un smartphone Sfaturi pentru a realiza cele mai frumoase fotografii în natură cu un smartphone
Please follow and like us:
Pin Share

De câte ori ai fost nemulțumit de fotografiile pe care le-ai făcut atunci când ai mers într-o vacanță, o scurtă drumeție sau o simplă plimbare prin natură? Nu trebuie să fii echipat cu un aparat foto profesional pentru a realiza fotografii reușite, pentru că tehnologia de astăzi îți permite să reușești acest lucru și cu un smartphone.

Natura este atât de bogată în detalii, încât uneori pare dificil să îi surprinzi frumusețea întru totul. Și chiar dacă ochii noștri sunt cele mai bune aparate foto, fotografiile rămân amintirile noastre pentru totdeauna. Ca să nu fii dezamăgit de următoarele fotografii pe care le vei face, ți-am pregătit un articol cu sfaturi utile cu ajutorul cărora să faci poze ca un profesionist.

Iată ce trebuie să știi:

Explorează diferite unghiuri

Când fotografiezi cu un smartphone, te limitezi adesea la senzorul principal. O alegere logică, deoarece este cea mai bine definită cameră și care percepe cea mai mare luminozitate. Cu toate acestea, ceilalți senzori foto aduc unghiuri mai originale pe care ar fi păcat să nu le exploatezi. Noile telefoane mobile marca Samsung sunt echipate cu obiective interesante, cel mai nou model din portofoliul brandului fiind dotat cu:

  • obiectiv superangular de 50 megapixeli (f/1.8)
  • obiectiv cu unghi ultralarg de 12 megapixeli (f/2.2)
  • teleobiectiv x3 de 10 megapixeli (f/2.4)

Obiectivul ultra superangular este cel mai confortabil pentru a capta imensitatea naturii. Acesta permite captarea elementelor care nu se potrivesc într-un unghi convențional, cum ar fi copaci mari, munți etc. În schimb, acest tip de lentilă tinde întotdeauna să denatureze imaginea.

Realizează fotografii macro

Natura este cel mai mare loc de joacă pe care îl avem la îndemână. Pentru a obține unghiuri originale, apropie-te cât mai mult posibil de subiect pentru a face fotografii macro reușite. Unele smartphone-uri au un mod integrat dedicat. Accentuează efectul macro prin izolarea zonei de focalizare de restul imaginii prin estomparea generată digital. Prin ajustarea intensității estompării, vei reuși să realizezi cu ușurință fotografii macro cu smartphone-ul și să surprinzi frumusețea naturii cât mai de aproape posibil.

Joacă-te cu contrastele

De multe ori credem că imaginile realizate în medii luminoase sunt cele mai bune. Nu este întotdeauna adevărat, deoarece lumina dură aduce mult contrast, uneori prea mult. Sfatul nostru este să profiți de contrastul dintre lumină și întuneric. Și dacă ți se par complicate toate aceste contraste și culori strălucitoare, trecerea la alb-negru poate fi alternativa pe care o cauți.

Folosește subexpunerea

În general, expunerea automată a smartphone-urilor, inclusiv ale celor Samsung, tinde să fie puțin prea strălucitoare. Și acest lucru este normal, deoarece această expunere permite capturarea a cât mai multe elemente posibil, atât în zonele luminoase, cât și în zonele întunecate. Pe de altă parte, fotografiile vor fi relativ neutre. Subexpunerea fotografiilor pune în evidență mai mult umbrele, care pot crea un efect extraordinar în fotografie.

Focalizări profunde cu elemente naturale

Toate smartphone-urile noi marca Samsung sunt capabile să facă fotografii frumoase. Pe de altă parte, persoana din spatele smartphone-ului este cea care este responsabilă pentru o încadrare bună. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să îți antrenezi simțul observației și să te miști în jurul subiectului.

Poți utiliza elementele naturale care te înconjoară pentru a crea fotografii frumoase. De exemplu, poți plasa smartphone-ul între două ramuri sau poți folosi forma tufișurilor pentru a crea un cadru. Pentru a face acest lucru, apropie-te de elemente. De multe ori, avem tendința de a sta departe și de a fotografia de la distanță.

Nu ezita să experimentezi continuu. Apleacă-te spre subiectul tău, joacă-te cu expoziția și folosește toți senzorii smartphone-ului tău pentru a face fotografii originale. Samsung și-a îmbunătățit considerabil tehnologia folosită în flota de telefoane mobile, așa că ai totul la îndemână pentru a realiza fotografii ca un profesionist. Este timpul pentru un upgrade în materie de smartphone? Verifică și catalogul de produse de pe Altex.ro și pregătește-te de fotografii uimitoare.

 

Sursă foto: freepik.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *