News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cele mai bune jucării pentru copiii de 2-5 ani Cele mai bune jucării pentru copiii de 2-5 ani
Please follow and like us:
Pin Share

Alegerea unui obiect de joacă pentru o categorie de vârstă atât de delicată poate fi o adevărată provocare. Îți dorești ca darul ales să fie unul de care destinatarul să se poată bucura, însă îți dorești ca acesta să nu presupună niciun pericol pentru copil. În această situație, cel mai sigur e să apelezi la acele jucării care au fost concepute special pentru acest segment de vârstă. Citește în continuare pentru a afla ce variante ai.

Care sunt cadourile sigure, dar și interesante pentru copil?

  1.       LEGO

Foarte multă lume are instinctiva tendință de a asocia cuburile de construcție LEGO cu inadaptabilitatea acestora cu piața jocurilor pentru copii. Totul se rezumă însă la corectă achiziționare și întrebuințare a acestora. LEGO Duplo, accesibil pe Altex.ro,  reprezintă un sortiment din cunoscutele piese care este special adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani. Dimensiunea cuburilor este dublă, comparativ cu varianta originală. Acest lucru le face mai ușor de manevrat, de văzut și îngreunează sau împiedică ingestia acestora. Acestea sunt compatibile cu varianta originală, așa că nu va trebui să le pui la naftalină, nici să te debarasezi de ele, odată ce copilul tău depășește vârsta recomandată. Cu toate că produsul se află în linia de producție încă din anii 1960, puțină lume cunoaște acest sortiment, realizat întocmai pentru a întâlni nevoile copiiilor dar și pe cele ale părinților.

  1.       Seturi de artă

Sub atenta îndrumare a unui tutore sau părinte, seturile de artă, fie ele de pictură, desen, muzică sau dans, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face în materie de cadou. De ce? Pentru că ele stimulează activitatea cerebrală și motorie a copilului, ele dezvoltă abilitățile creative ale acestuia și, datorită faptului că îl expun, prin joacă, la forme de artă, se pot scoate la iveală o înclinație aparte către domeniul artei, fie el vizual sau muzical ori ritmic. Urmărește cu atenție segmentul de vârstă pe care acestea îl recomandă. Tot ce trebuie să faci e să alegi acel set care corespunde cu necesitatea ta. Totodată, prin intermediul unui astfel de joc se pot realiza amintiri neprețuite între părinte și copil.

  1.       Tablă magnetică de desen

Învățarea prin experiment reprezintă una dintre cele mai utile metode de învățare ale copilului, la frageda vârstă de 2-5 ani. Punându-i înainte o suprafață albă de creație, el este îndrumat să dea frâu liber imaginației și va ajunge să descopere lucruri care, în alte circumstanțe, nu le-ar fi întâmpinat. Deoarece nu este mereu ușor să ții la îndemână multiple coli de hârtie și creioane, fără a aminti riscul ca acestea din urmă să ajungă pe pereți sau alte zone nedorite, cel mai pretabil pentru nevoile celui mic este să îi asiguri accesul la o tablă magnetică de desenat. În acest spațiu sigur și personal, el va putea da frâu liber imaginației, va putea relua procesul oridecâteori va considera necesar, va putea ”mâzgăli” și crea în voie. Iar tu poți avea siguranța că nimic din acest proces creativ nu se va regăsi pe pereți.

Alegerea unui joc potrivit vârstei nu trebuie să fie ceva complicat. Iar datorită acestori opțiuni, cadoul oferit nu trebuie să fie nici periculos, nici plictisitor.

Sursă foto: Pexels.ro.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *