News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Obține o prezență puternică în mediul online cu easyCart Obține o prezență puternică în mediul online cu easyCart
Please follow and like us:
Pin Share

Ecommerce-ul este un domeniu în continuă creștere de avantajele căruia merită să profiți din plin atunci când ești la cârma unei afaceri. Ce înseamnă acest lucru mai exact? Faptul că prezența în mediul online a devenit o necesitate pentru o dezvoltare rapidă și sigură. Dacă îți dorești să pășești și tu în acest câmp de activitate foarte ofertant, dar nu știi de unde să începi, easyCart îți oferă soluția.  Cu ajutorul unei platforme de magazin online, vei reuși să pui bazele unui site funcțional și eficient, cu minim de efort și rezultate optime.

Ce este o platformă Ecommerce?

Definiția simplă pe înțelesul tuturor este că o astfel de platformă reprezintă o soluție software de creare magazine online, prin intermediul cărora antreprenorii își lărgesc sfera de activitate, punând bazele unei afaceri mai puternice și prospere.

Câte tipuri de platforme există?

Dată fiind diversitatea de variante, important este să știi ce îți dorești pentru a fi sigur că platforma selectată îți bifează toate cerințele. Pentru a-ți ușura decizia, platformele sunt împărțite în trei mari categorii: de tip open source, software as a service și custom, fiecare dintre ele având propriile avantaje și dezavantaje.

Platformele open source te ajută să personalizezi magazinul online oricând este nevoie, pe toate planurile, oferind oricui acces la codul sursă. Principalul avantaj al acestei opțiuni este nivelul ridicat de flexibilitate, putând adăuga sau elimina opțiuni, funcții, elemente etc. Permite implementarea serviciilor de optimizare și necesită costuri minime de utilizare propriu-zisă, munca fiind transferată unei echipe de programatori și designeri. Reversul medaliei este faptul că implică proceduri dificile de mentenanță, neavând hosting-ul, plugin-uri, tool-uri de marketing sau inventar implementate. De asemenea, nu garantează un nivel optim de securitate, poate include costuri ascunse și pot genera probleme în găsirea unor surse optime de suport.

Platformele SaaS îți propun modele de livrare licențe de software, prin intermediul cărora primești, prin intermediul unui abonament, un magazin online la cheie pe care îl poți totuși personaliza ulterior. Avantajele majore ale acestor tipuri este că le poți utiliza fără prea mare bătăi de cap, grija hosting-ului și a mentenanței nefiind în sfera ta de responsabilități. De asemenea, te bucuri de livrare rapidă, costuri transparente și fixe, securitate ridicată, dar și flexibilitate mare privind caracteristicile de pe site. Dezavantajele acestor platforme sunt minime, însă pot conta mult pentru anumite tipuri de afaceri. Deși există posibilitatea de personalizare, aceasta este limitată, dat fiind faptul că site-ul urmează un șablon standard. Totodată, sunt ideale pentru magazine simple, care vând într-un număr limitat de marketplace-uri și nu presupun un proces complicat de vânzare.

Platformele custom sunt cele care vizează crearea unui magazin de la zero în limbaje clasice de programare, oferindu-ți control deplin asupra codului și caracteristicilor de creare. Acestea permit așadar să îți creezi un site complet personalizat până la ultimul detaliu, fără limite, însă presupune costuri mari, servicii dificile de mentenanță și necesitatea unor angajați specializați.

Ce platforme de creare magazin online există?

Cu siguranță că opțiunile dintre care să alegi pentru a pune bazele prezenței tale în online sunt multiple și trebuie să știi după ce criterii să te ghidezi pentru a avea garanția unei decizii corecte. WooCommerce, Blugento, Zento, Shopify, easyCart, Gomag sau Opencart sunt doar câteva dintre principalele nume de pe piață care îți stau la dispoziție. Soluții există pentru toate categoriile de nevoi, important este să o găsești pe cea potrivită pentru website-ul tău și de aceea trebuie să te informezi foarte bine până să faci o alegere.

Acoperă toate necesitățile afacerii tale și obține rezultate pe care ți le dorești cu easyCart!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *