News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

In conformitate cu prevederile Ordinului M.F.P. nr. 1879  publicat in M.O. nr. 447 din 01.07.2010, operatorii economici, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate, au obligatia sa intocmeasca si sa depuna la Administratiile finantelor publice raportari contabile aferente primului semestru al anului 2010.
In jur de 21.500 de operatori economici sunt asteptati la sediile Administratiilor finantelor publice pentru a-si indeplini aceasta obligatie.
Persoanele juridice vor intocmi si vor depune raportarile contabile care cuprind urmatoarele formulare:
a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
b) Contul de profit si pierdere (cod 20);  
c) Date informative (cod 30).
Formatul electronic al raportarilor contabile la 30 iunie 2010, continand formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta, se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice.
Operatorii economici vor depune pe suport magnetic raportarile contabile la 30 iunie 2010, impreuna cu doua exemplare listate cu ajutorul programului de asistenta, semnate si stampilate, conform legii. Aceste raportari se depun impreuna cu o copie de pe codul unic de inregistrare, precum si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice.
Operatorii economici care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2010 nu intocmesc raportari contabile la 30 iunie 2010, urmand sa depuna o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii, care sa cuprinda toate datele de identificare a entitatii:
– denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare);
– adresa si numarul de telefon;
– numarul de inregistrare la registrul comertului;
– codul unic de inregistrare;
– capitalul social.
O declaratie similara vor depune si persoanele juridice care se afla in curs de lichidare, potrivit legii.
Raportarile contabile la 30 iunie 2010, precum si declaratiile operatorilor economici care nu au desfasurat activitate sau se afla in curs de lichidare, se vor depune pana cel tarziu la data de 13 august 2010, insa rugam contribuabilii sa nu lase aceasta obligatie pe ultima zi intrucat se pot crea aglomeratii la ghisee.
Depunerea cu intarziere se sanctioneaza potrivit prevederilor Ordonantei 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si Legii contabilitatii 82/1991, actualizata.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *