News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

gheorghe falca primar arad

Discursul lui Adrian Năstase de la Consiliul Naţional a reprezentat poate cea mai relevantă mostră de gândire de stânga învechită, un adevărat stil îmbătrânit de a face politică, acelaşi cu cel al formaţiunilor de stânga care au eşuat lamentabil la guvernare şi care iată acum trag Europa înapoi şi o fac din ce în ce mai vulnerabilă la criza mondială.

A fost surprinzător pentru mine să constat că Adrian Năstase îşi face deja calcule să preia puterea, predându-le tuturor cum şi ce trebuie făcut pentru ca România să se întoarcă la nivelul de corupţie şi lispă de democraţie din vremea în care ocupa scaunul de prim ministru.

Este evident că marioneta Victor Ponta face deja pasul în spate pentru ca Adrian Năstase să-şi refacă intrarea pe prima scenă a PSD, imaginandu-şi poate că oamenii au uitat de scandalurile de corupţie, de controlul asupra justiţiei, sau de arestările şi abuzurile pe care le dicta acest om care ar fi trebuit de mult să fie trimis la lada de gunoi a istoriei. Eu îl asigur pe Adrian Năstase că oamenii nu au uitat aceste lucruri.

Din nefericire Adrian Năstase a avut ineleganţa să jignească voalat, fără să nominalizeze, lideri ai unor mai puteri economice, cum ar fi Angela Merkel sau Nicolas Sarcozy, afirmând că soluţiile neoconservatoare ar fi eşuat în state importante precum Franţa şi Germania. Dacă aceştia ar fi fost lipsiţi de viziune astăzi nu mai vorbeam credibil despre două state care reuşesc să facă faţă crizei mondiale şi mai mult despre două state care susţin alături de Marea Britanie construcţia europeană.

Dar probabil că de după sticla termopanelor din Zambaccian, Europa se vede altfel pentru Adrian Năstase. În lumea sa dintre colecţiile de artă ameţitor de scumpe, probabil achiziţionate din salariul de premier, pentru Adrian Năstase, Grecia a avut o guvernare de succes, ca şi Portugalia şi Spania. De aceea e convins că şi guvernarea sa a fost una de succces. Poate pentru conturile proprii, dar pentru romani în nici un caz.

Am urmărit de asemenea uluit discursul lui Adrian Năastase de la Consiliul Naţional cu gândul la foştii noştri colegi liberali care se văd acum nevoiţi să ia lecţii de la partenerul lor despre cum va scoate stânga România din criză. Cred că făuritorii Patidului Naţional Liberal se răsucesc în morminte pentru faptul că Adrian Năstase a devenit profesorul de social democratie al PNL.

Mai mult decât atat cred că pentru orice liberal ar fi trebuit să fie o zi de doliu aceea în care partenerul de alianţă explică modul în care PSD îşi va păstra sută la sută identitatea şi va impune o guvernare de stânga având ca centru al programului crearea unui stat social. Las la o parte faptul că în acest mod Adrian Năstase vine cu o viziune total învechită de stânga. Într-o perioadă în care toţi specialiştii internaţionali spun că statele sociale reprezintă de fapt sursa vulnerabilităţilor în faţa crizei mondiale de azi, „modernul” Năstase rămâne încremenit în proiect. El ne spune că va milita în continuare pentru statul social, o atitudine total ruptă de contextul internaţional.

Mai grav a fost faptul că la toate aceste enormităţi liderul vremelnic al liberalilor, domnul Crin Antonescu apaluda frenetic, dând dovadă că nu înţelege nici o secundă gravitatea afirmaţiilor lui Năstase şi penibilul situaţiei în care era pus întregul PNL.

Din punctul meu de vedere, semnalele sunt evidente, revenirea lui Adrian Năstase în prima linie a PSD va însemna şi dispariţia definitivă a PNL de pe scena politică, respectiv se va produce dizolvarea acestei formaţiuni într-o Alianţă Socialistă pur de stănga pentru care Adrian Năstase va lupta să o păstreze permanent sub identitate social democrată. (comunicat)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *