News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Uniunea Social Liberală abordează dezbaterea privind bugetul de stat pe 2012 cu propuneri foarte clare, cu o viziune pe care este dispusă să o discute în mediul politic decizional din România.

Călin Abrudan, vicepreşedintele PNL Arad, a declarat într-o conferinţă de presă că USL are soluţii pentru relansarea creşterii economice şi crearea de noi locuri de muncă. Acestea vor fi prezentate vineri, 4 noiembrie 2011, la întâlnirea liderilor USL cu reprezentanţii FMI, Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.

„În urma aplicării celor zece măsuri formulate de USL, bugetul de stat pe 2012 va avea un plus de 0,7% din PIB, undeva spre zona unui miliard de euro”, a declarat Călin Abrudan. Acesta a enumerat şi măsurile propuse de USL, care înseamnă:

– reducerea contribuţiilor la asigurările sociale

– reducerea TVA (începerea reducerii eşalonate a TVA, pentru a se reveni spre 19%).

– introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură, care să determine scăderea acesteia pentru produse agricole – 9% către bugetul de stat şi 15% să se întoarcă la producător

– respectarea legii actuale în ceea ce priveste indexarea pensiilor cu rata inflaţiei + 50% din creşterea salariului mediu pe economie.

– menţinerea cotei de cofinanţare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene.

– reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, pentru oprirea risipei actuale.

– blocarea cheltuielilor de partid – suspendarea programului naţional de dezvoltare a infrastructurii şi a altor cheltuieli similare, care nu se fac decât prin clientela de partid.

– obligarea prim-ministrului de a nu mai folosi fondul de rezervă al guvernului decât pentru situaţii de urgenţă (catastrofe naturale), în locul alocării de fonduri primarilor puterii.

– menţinerea actualei contribuiţii la pilonul 2 de pensii (pensiile administrate privat).

– stimularea de atragere de fonduri europene, care să completeze fondurile interne şi care să ajungă în economie pentru crearea de noi locuri de muncă.

„USL nu acceptă premisa pe care încearcă să ne-o inducă preşedintele Traian Băsescu şi toţi cei care vorbesc pe acelaşi ton cu el, şi anume că suntem condamnaţi la o politică lipsită de orice şansă de revigorare economică. Românii sunt condamnaţi la austeritate, în vreme ce puterea actuală nu ia nici o măsură pentru a creşte veniturile cetăţenilor, pentru a creşte economia, pentru a spori numărul de noi locuri de muncă”, a declarat Călin Abrudan.

Acesta a spus că preşedintele Băsescu şi Cabinetul Boc nu au nici un fel de preocupare pentru reducerea uriaşei evaziuni fiscale. „Preşedintele şi Executivul deţin harta completă a marii evaziuni fiscale şi nu fac nimic pentru a o limita, pentru a o combate în mod serios”, a afirmat vicepreşedintele PNL.

„USL nu acceptă ideea că în această ţară dificultăţile şi rigorile crizei, austeritatea şi strânsul curelei sunt numai pentru cei mici, pentru cetăţenii de rând, pentru contribuabilii care nu fac parte nici din grupuri interlope şi nici din marile grupuri mafiote asociate puterii, a căror sursă de venit este în principal evaziunea fiscală”, a mai adăugat acesta.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *