News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Reprezentanţii Grupului de lucru în domeniul rutier s-au reunit marţi, 17 ianuarie, la sediul Prefecturii Arad, în cadrul unei şedinţe extraordinare, pentru luarea unor măsuri în vederea deblocării circulaţiei pe DN 7 a traficului greu. Este cunoscut faptul că în ultimii ani pe DN 7 la ieşirea din ţară, atât în zona dintre oraşul Nădlac şi P.T.F Nădlac, dar mai ales pe sectorul începând cu indicatorul „început de localitate” spre municipiul Arad se formează coloană de autocamine TIR în aşteptare la ieşire din ţară. Pentru gestionarea acestei coloane reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad u venit în cadrul şedinţei cu un set de măsuri care au şi fost aprobate de Grupul de lucru în domeniul rutier urmând să fie aplicate imediat. Măsurile care se vor lua sunt:

–                           Instalarea de către C.N.A.D.N.R.-Direcţia şi Poduri Timişoara, pe DN 7 pe sensul de mers Arad spre P.T.F. Npdlac a unui semafor suspendat pe un stâlp cu braţ deasupra carosabilului sensului de mers, semafor cu indicator rutier adiţional cu smenificaţia „pentru autocamionae TIR” sau indicator rutier adiţional cu semnificaţia „pentru autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone”. Semaforul va fi monitorizat cu cameră video cu unitate de stocare imagini. De asemenea semaforul va fi presemnalizat cu indicatoare corespunzătoare cu semnificaţia „depăşire interzisă pentru autocamioane”.

–                           Parteneriat public-privat între Primăria oraşului Nădlac, C.N.A.D.N.R.-Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara şi un eventual operator economic privat, care să aibă ca scop amneajarea unei parcări de autocamioane TIR tip terminal, pe marginea DN 7. Pentru acest scop Consiliul Local Nădlac este dispus să punăm la dispoziţie un teren construibil în suprafaţă de 3 ha.

–                           Comuniarea-informarea conducerii Căpităniei Principale de Poliţie a judeţului Csongrad, cu privire la efectelee negative a controalelor intensificate ce se efectuează la punctele de frontieră la mijloacele de transport auto TIR şi solicitarea cooperării prin alocarea de resurse umane suplimentare, ori control prin sondaj pentru a îmbunătăţi ritmul de control. Totodată adresarea solicitării să se efectueze controlul mijloacelor auto ce prezintă suspiciuni prin scoaterea lor din rând (în terminal) şi efectuarea controlului obişnuit pe ambele benzi existente amenajate în P.T.F. Nagylak.

–                           Instalarea unui sistem electronic şi video modern şi complex de monitorizare a traficului şi informare a participanţilor prin panouri  luminoase cu ajutorul cărora camioanele să fie dirijate în funcţie de valorile de trafic spre punctele de frontieră mai puţin aglomerate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *