News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarii din Grupul Popular European apreciază modul în care reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor au acționat pentru garantarea siguranței manifestanților pașnici din Piața Universității

Eurodeputații aparținând Grupului Partidului Popular European (PPE) au urmărit cu atenție evenimentele din România, apreciind modul în care, sub coordonarea ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaş, reprezentanții statului român îndreptățiți să garanteze siguranța cetățenilor au acționat pentru ca oamenii să poată manifesta liber.

Libertatea de expresie reprezintă un pilon fundamental al democrației, iar în România acest drept a fost și este pe deplin garantat prin Constituție. În acest context, ne exprimăm dezacordul față de actele de violență comise în timpul protestelor, apreciind că numai dialogul este calea pentru găsirea unor soluții pentru detensionarea situației din această perioadă” a declarat europarlamentarul democrat-liberal Iosif Matula.

De asemenea, deputații europeni aparținând PDL dezaprobă încercarea Opoziției de a politiza un protest civic, de a induce în eroare instituțiile europene cu privire la manifestații și atrag atenția că, într-o democrație, problemele sociale își găsesc rezolvarea în cadrul instituțiilor legitime ale statului, nu în stradă.

Protestele din România au generat un interes major din partea europarlamentarilor din celelalte state membre UE, aceștia exprimându-și îngrijorarea față de actele de violență comise de către unii manifestanți.

Partidul Popular European este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, reunind un număr de 271 de deputați din 26 de state membre UE. Din România, două partide sunt afiliate la PPE, Partidul Democrat Liberal și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *