News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

„Knowing Us-Italy”

Cultura 21 martie 2012 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Studenții italieni care studiază la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” vor prezenta aspecte legate de cultura italiană, tradițiile culinare și obiceiurile specifice acestei țări în cadrul unui inedit proiect, sub genericul „Knowing Us-Italy”.

Proiectul a fost realizat la inițiativa comună a Clubului Rotaract Arad Cetate în parteneriat cu Consiliului Consultativ al Studenților UVVG, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș’’ din Arad, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni și Rotary „Arad Cetate” și va avea loc în seara zilei de 29 martie, ora 19, la Clubul Grand Boulevard de pe Bulevardul Revoluției din Arad. Organizatorii au gândit acest eveniment în încercarea de a integra studenții străini în comunitatea locală și de a valorifica cultura, istoria si tradiția națională și internațională a diferitelor țări  dar și de a aduce cât mai multe țări mai aproape de România pentru o cunoaștere reciprocă. Prima ediție va fi dedicată Italiei. În cadrul acestei serate  se vor servi preparate din bucătăria italienească, pregătite exclusiv cu produse italienești. Frumoasele melodii italiene vor încânta auzul celor prezenți. De asemenea, un invitat special va avea un rol important în descoperirea unor lucruri noi despre cultura italiană. Fiecare participant la această cină va primi câte  un suvenir care să amintească de eveniment. Aceste suveniruri vor fi realizate cu ajutorul priceperii și îndemânării copiilor care activează în cercurile de la Palatul Copiilor Arad.

Serata italiană va avea și un scop caritabil, fondurile care urmează să fie adunate în cadrul evenimentului urmând să fie donate Palatului Copiilor din Arad. Managerul de proiect este studentul Antonino Nicolò, vicepreședinte al Consiliului Consultativ al Studenților UVVG. Echipa organizatoare reunește membri ai Consiliului Consultativ al Studenților UVVG și ai Clubului „Rotaract Arad Cetate”. Colaboratori sunt Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentar din cadrul UVVG Arad, Consulatul General al Italiei la Timișoara, Trattoria Pizzeria Da` Aurelio și Privilege University Club.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *