News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

PSD Arad îi solicită Prefectului să cerceteze abuzurile unei angajate care, nefiind delegată de conducerea instituţiei, efectuează controale ilegale la Primăria Comunei Şimand şi exercită presiuni asupra funcţionarilor Primăriei cu scopul de a-şi atinge propriile interese.

Preşedintele PSD Arad Dorel Căprar şi primarul comunei Şimand, Ioan Şimon, vor înainta Prefectului Călin Bibarţ un memoriu prin care solicită cercetarea administrativă a d-nei Elena Per, asistent III în cadrul Instituţiei Prefectului, delegat pe funcţia de şef resurse umane, care în data de 29 noiembrie şi 3 decembrie a efectuat controale în cadrul Primăriei Şimand. În zilele menţionate, aceasta a descins la sediul Primăriei Şimand, pretinzând că efectuează un control ca urmare a unor sesizări primite de către prefectul judeţului. În fapt, Elena Per a fost timp de 17 ani secretarul comunei Şimand, fiind în prezent în litigiu cu Primăria pentru o serie de contracte şi tranzacţii dubioase încheiate în lungul său mandat.

Doamnei Per i se datorează faptul că Şimandul a rămas fără nici un metru de teren, dumneaei fiind responsabilă de distrugerea fondului funciar al comunei, în perioada 1991-2008. Însă poate şi mai grav este faptul că, vreme de zece ani, a încasat ilegal chiria pentru un teren al Statului pe care l-a închiriat unui operator de telefonie mobilă în vederea amplasării unei antene GSM. De asemenea, doamna Per şi-a atribuit, bineînţeles ilegal, un apartament în Şimand, pe care îl ocupă fără forme legale, după ce l-a vândut şi răscumpărat de mai multe ori fără a fi măcar intabulat vreodată pe numele dumneaei. În prezent suntem în litigiu atât pentru chiria terenului unde este amplasată antena cât şi pentru dreptul de proprietate asupra imobilului respectiv, pe care noi am vrut să-l închiriem unui cabinet stomatologic. Am fost blocaţi în acest demers în urma unui alt abuz al doamnei Per. Aceasta a fost prezentă la şedinţa Consiliului Local din data de 1 octombrie în baza unei delegaţii cu antetul Prefecturii Arad şi a împiedicat adoptarea hotărârii privind închirierea imobilului” susţine primarul Şimon.

 Edilul afirmă că, ulterior acestei şedinţe a Consiliului local, a avut loc primul aşa-zis control al Prefecturii, efectuat de Elena Per. În data de 29 noiembrie aceasta s-a prezentat la sediul Primăriei Şimand, fără a prezenta vreun ordin de serviciu sau vreo delegaţie. „Nu am primit nicio înştiinţare despre planificarea acestui control şi în acea zi nu mă aflam în localitate. Iar pentru că nu m-a găsit la Primărie, mi-a transmis prin intermediul funcţionarilor de acolo că mă sustrag cercetării. În data de 3 decembrie, vineri, s-a întors, de data aceasta fiind şi eu la sediul Primăriei. I-am cerut să-mi prezinte actele în baza cărora efectuează controlul şi d-na Per mi-a prezentat o Delegaţie de la Prefectură, nesemnată. I-am spus să revină când o să aibă un astfel de document valabil întocmit. Din ce am înţeles, ar fi trebuit să ne viziteze ieri, de Sfântul Nicolae, însă nu a mai apărut” mai precizează Ioan Şimon.

 Situaţia a fost prezentată de către primarul Ioan Şimon şi preşedintelui PSD Arad Dorel Căprar, alături de care a decis informarea prefectului Călin Bibarţ, printr-un memoriu înaintat Instituţiei Prefectului. De altfel, conducerea PSD Arad îi solicită Prefectului cercetarea administrativă a d-nei Per, suspectată de abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale, fapte incriminate de Codul Penal. „Dacă doamna Per a efectuat controalele , fără ştiinţa conducerii Prefecturii, ilegalitatea demersului său este evidentă. Asta cu atât mai mult cu cât şi-a permis să influenţeze votul din Consiliul Local, a verificat contabilitatea Primăriei şi continuă să facă presiuni asupra angajaţilor Primăriei pentru a-i facilita obţinerea unor documente interne. Pe de altă parte, dacă prefectul şi-a dat girul pentru aceste controale – deşi este dubios cum un referent III care gestionează activitatea de resurse umane are atribuţii de verificare şi control pe linie economico-financiară – avem de-a face, în cel mai fericit caz, cu o gafă a celor care au delegat-o, doamna Per fiind în situaţia unui conflict de interese având în vedere litigiile pe care le are cu Primăria Şimand. Oricum ar fi, asemenea situaţii nu pot fi tolerate şi îi solicit public domnului prefect Bibarţ să se documenteze şi să prezinte, tot public, concluziile verificărilor pe care, sperăm, le va face” a declarat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *