News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Pentru ca asigurarea rca este obligatorie, soferii au fost nevoiti sa o incheie, desi nemultumirea lor este mare datorita preturilor ridicate, comparativ cu inceputul anului.

Dupa cum anunta si cei de la Rcapedia, anul acesta soferii au scos din buzunar pentru o masina de 1596 cc peste 200 RON pe 6 luni, fata de lunile Decembrie-Ianuarie, cand pretul unei asigurari pentru aceeasi masina se putea opri undeva la 180 RON. Asta se poate explica si prin faptul ca in lunile respective se desfasoara si binecunoscuta Campanie de Iarna, cand asiguratorii pregatesc preturi mai mici.

Din aceasta cauza sunt multi cei care aleg sa isi incheie asigurarea pe 12 luni si exact in acea perioada, cu gandul de a plati mai putin.

Anul acesta insa, cei mai dezavantajati au fost tinerii, care desi nu au inregistrat accidente, au platit dublu sau chiar triplu pentru asigurare. Rcapedia explica :” Prin urmare, soferii sub 30 de ani vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar in anul 2012 pentru asigurarea rca si cum criteriul varstei s-a raspandit la toti asiguratori probabil ca este mai intelept ca tinerii nu-si mai inmatriculeze masinile pe numele lor daca vor sa mai economiseasca cand vine vorba de RCA.”

In afara de varsta, ceea ce ajuta la stabilirea preturilor mai este si localitatea pe care este inmatriculata masina. Astfel ca un sofer din Arad va plati si cu 20 RON mai mult fata de un tanar din comune sau sate precum :Aldesti sau Aciuta. Dar de pe de alta parte, un asigurat din Bucuresti va plati si cu 50 RON mai mult decat un sofer din municipiul Arad.

Acesta a fost modul prin care asiguratorii au separat  localitatile cu risc mai mare de evenimente rutiere neplacute si localitatile in care probabilitatea sa se petreaca un accident rutier este mai mica.Cu alte cuvinte, un sofer din Bucuresti este mai probabil sa faca accident decat unul din Arad.

Tocmai aceste clasificari au pus punct preturilor standard din asigurari, tarifele pentru politele RCA fiind intr-un fel personalizate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *