News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Florin Farcaşiu, primarul comunei Tîrnova, se arată dezamăgit de gestul unor părinţi ucraineni din Dud, care intenţionează să-şi mute copiii la şcoala din comuna alăturată, Tauţ, motivând că elevii ar fi discriminaţi pe motive politice.

„Îmi pare rău că aceşti oameni se lasă influenţaţi de o anumită persoană care se erijează în liderul întregii comunităţi ucrainene, un om care se hrăneşte din conflictele şi convusiile pe care le întreţine pe plan local. Acea persoană, de la care a pornit toată această nedorită întâmplare, nu se poate împăca, din nou, la fel ca şi în urmă cu patru ani, cu faptul că eu am câştigat alegerile în comună”, a explicat Florin Farcaşiu, care este şi membru în Consiliul ed Administraţiei al şcolii.

Acesta a spus că motivaţia părinţilor pentru a-şi muta copiii la şcoala din Tauţ – potrivit căreia elevii ar fi fost discriminaţi la şcoală pentru că părinţii lor nu ar fi votat cu Farcaşiu – este total falsă. „Nici nu poate fi vorba despre aşa ceva. Drept dovadă, în comună există elevi ucraineni de nota 9,50 şi există copii români de nota 5. În plus, trebuie să se ştie discutăm doar despre 24 din totalul de 44 de elevi ucraineni. Deci, teoria cu discriminarea este falsă. Dacă erau cu adevărat discriminaţi, plecau toţi”, a declarat primarul.

De altfel, afirmă acesta, discriminarea a fost infirmată şi cu prilejul vizitei de vineri a inspectorului şcolar Nicolae Pellegrini, care aproape că a fost agresat de ucraineni. „Domnul inspector a spus că în întreaga sa carieră nu a mai întâlnit aşa ceva. Când le-a cerut să explice care au fost motivele pentru care şi-au mutat copiii la Tauţ, l-au tras de mână, nu l-au lăsat să vorbească”, a declarat primarul Florin Farcaşiu.

Edilul mai susţine că mutarea elevilor la Tauţ s-ar face fără respectarea prevederilor legale, neexistând avizul şcolii în acest caz, lucru adus şi la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. De altfel, elevii figurează în cataloagele şcolii din Tîrnova, unde acumulează absenţe – cu toate consecinţele care decurg de aici – dacă nu se prezintă la cursuri.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *